Published On: Uto, kol 28th, 2012

PRAVNA DRŽAVA TREĆEG IPAK POSTOJI? Počelo suđenje Čamberu

Čitanjem optužnice i saslušanjem svjedoka, uglavnom ravnatelja osnovnih škola, jučer je na Općinskom sudu u Širokom Brijegu burnom raspravom o načinu financijskog vještačenja počelo suđenje 36-godišnjem Vjekoslavu Čamberu iz Posušja, nezakonitom ministru rada i socijalne politike nezakonite Vlade Federacije BiH koja je imenovana državnim udarom na UstavFBIH bošnjačkih nacionalističkih partija potpomognutih HSP-om i turskom ambasadom.

 

Odjel kriminalističke policije MUP-a ŽZH podnio je Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu zloporabe položaja ili ovlasti protiv Čambera, i to u vrijeme dok je obnašao dužnost županijskog ministra prosvjete, znanosti, kulture i sporta, Sporna je, prema optužnici, nabava učilica za škole u vrijednosti 37.072 KM, koje, kako svjedoci ove tužbe tvrde, nikada nisu isporučene. Naravno, pare su potrošene a “Učilica” nigdje. Sporno je i to što se nije išlo preko javne nabave, nego onako ‘rođački’. Naime, stupilo se u vezu s dvojicom braće iz Posušja, jasno bliskim HSP-u. Jedan ima tvrtku u Zagrebu, a drugi u Posušju, čiji je predstavnik jučer potvrdio da je posao plaćen, ali nikada nije urađen.

Ministar Čamber odbacuje bilo kakvu odgovornost u ovom slučaju. On ističe kako Ministarstvo nije naručitelj spornih učilica, nego su to škole. Račune su potpisali ravnatelji škola, a Ministarstvo je, jer škole ne raspolažu novcem, platilo račune. To se može vidjeti, kako ističe obrana, uvidom u račune dostavljene policiji.  Ja sam legalist i zalažem se da se poštuje zakon, izvalio je Čamber.

Bez obzira što je Čamber “legalist” činjenice ukazuju da aplikacije za učilicu nikada nisu postavljene, a ministru Čamberu zbog toga prijeti kazna od jedne do 10 godina zatvora. Za toga mandata protiv njega je podneseno još nekoliko sličnih kaznenih prijava.

Neka institucije rade svoj posao a Čamberu mali savjet, kada prođe mandat i sud završi svoje ne saginji se po sapun ako ti ispadne.

Optužnicu pročitajte OVDJE.html

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare