Subota, 15 lipnja, 2024

PRAVNA DRŽAVA TREĆEG IPAK POSTOJI? Počelo suđenje Čamberu

Must Read

Čitanjem optužnice i saslušanjem svjedoka, uglavnom ravnatelja osnovnih škola, jučer je na Općinskom sudu u Širokom Brijegu burnom raspravom o načinu financijskog vještačenja počelo suđenje 36-godišnjem Vjekoslavu Čamberu iz Posušja, nezakonitom ministru rada i socijalne politike nezakonite Vlade Federacije BiH koja je imenovana državnim udarom na UstavFBIH bošnjačkih nacionalističkih partija potpomognutih HSP-om i turskom ambasadom.

 

Odjel kriminalističke policije MUP-a ŽZH podnio je Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu zloporabe položaja ili ovlasti protiv Čambera, i to u vrijeme dok je obnašao dužnost županijskog ministra prosvjete, znanosti, kulture i sporta, Sporna je, prema optužnici, nabava učilica za škole u vrijednosti 37.072 KM, koje, kako svjedoci ove tužbe tvrde, nikada nisu isporučene. Naravno, pare su potrošene a “Učilica” nigdje. Sporno je i to što se nije išlo preko javne nabave, nego onako ‘rođački’. Naime, stupilo se u vezu s dvojicom braće iz Posušja, jasno bliskim HSP-u. Jedan ima tvrtku u Zagrebu, a drugi u Posušju, čiji je predstavnik jučer potvrdio da je posao plaćen, ali nikada nije urađen.

Ministar Čamber odbacuje bilo kakvu odgovornost u ovom slučaju. On ističe kako Ministarstvo nije naručitelj spornih učilica, nego su to škole. Račune su potpisali ravnatelji škola, a Ministarstvo je, jer škole ne raspolažu novcem, platilo račune. To se može vidjeti, kako ističe obrana, uvidom u račune dostavljene policiji.  Ja sam legalist i zalažem se da se poštuje zakon, izvalio je Čamber.

Bez obzira što je Čamber “legalist” činjenice ukazuju da aplikacije za učilicu nikada nisu postavljene, a ministru Čamberu zbog toga prijeti kazna od jedne do 10 godina zatvora. Za toga mandata protiv njega je podneseno još nekoliko sličnih kaznenih prijava.

Neka institucije rade svoj posao a Čamberu mali savjet, kada prođe mandat i sud završi svoje ne saginji se po sapun ako ti ispadne.

Optužnicu pročitajte OVDJE.html

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Politico: EU htjela uvesti sankcije na ruski plin. Nikad nećete pogoditi koja zemlja je blokirala tu odluku

Zemlje Europske unije se jučer nisu uspjele dogovoriti o novim sankcijama protiv unosnog ruskog sektora ukapljenog prirodnog plina, navodi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -