Published On: Čet, lip 7th, 2012

POVLAČI SE MOON: Sastav vlasti u Federaciji unutarnje je političko pitanje

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović razgovarao je u Mostaru s veleposlanikom SAD u BiH Patrickom Moonom. Čović i veleposlanik Moon razgovarali su o aktualnim političkim prilikama u BiH nakon raskida koalicije SDP- SDA i sklapanja nove, SDP-SBB.

Predsjednik HDZ BiH upoznao je američkog veleposlanika u BiH o zaključcima s današnjih sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ BiH na kojima je bilo riječi o aktualnoj političkoj situaciji i  prilikama u BiH.

Čović je istaknuo kako je potrebno formirati parlamentarne većine na načelima poštivanja izborne volje konstitutivnih naroda na svim razinama vlasti u BiH.

„Također, stav HDZ BiH je da parlamentarna većina treba osigurati provedbu Odluke Suda za ljudska prava iz Strasbourga na način da svaki od konstitutivnih naroda bira svoje predstavnike u Predsjedništvo BiH i u domove naroda na entitetskoj i državnoj razini. Inzistiramo da se navedene aktivnosti provedu u što kraćem roku“, istaknuo je dr. Čović.

Na sastanku je ponovljen ranije iznesen službeni stav Veleposlanstva SAD u BiH po ovom pitanju da je sastav vlasti Bosne i Hercegovine unutarnje političko pitanje, kao i to da politički lideri trebaju zajedno i što žurnije raditi na ključnim izazovima s kojima se BiH suočava, a prije svega na reformama neophodnim da bi postala članica NATO-a i EU.

Umjerena i realna politika, spremnost na dijalog i suradnju u interesu države BiH te svih njenih naroda i građana ocijenjeni su iznimno važnom i za budućnost BiH i njezinu integraciju u NATO i EU.( R. I. / Dnevnik.ba)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare