Potvrđen je i deveti slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj. Radi se o vozaču koji je odlazio po robu u Italiju

U Hrvatskoj je još jedna osoba oboljela od koronavirusa čime se broj zaraženih ukupno popeo na devet, objavio je Stožer civilne zaštite RH u utorak.

“Iz Klinike za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ u Zagrebu, potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, što znači da je do sada u Republici Hrvatskoj potvrđeno devet oboljelih osoba”, kaže se u priopćenju Stožera. Pojašnjava se da je riječ o vozaču koji je odlazio po robu u zahvaćena područja Italije.

MINISTAR IDE U VARAŽDIN

Oglasio se i ministar zdravstva Vili Beroš, koji će danas oko 11 sati biti u varaždinskoj bolnici. “Moram reći da sam jako zabrinut zbog dnevnog tranzita s Italijom s obzirom na epidemiološku situaciju tamo. Morat ćemo dalje razgovarati što učiniti da bi zadržali situaciju pod kontrolom”, kazao je Beroš.

Do sada je pet slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno u Rijeci, a tri u Zagrebu.

STOŽER RAZMATRA UVOĐENJE STROŽIH MJERA

S obzirom na porast broja smrtnih slučajeva i pogoršanje epidemiološke situacije s koronavirusom u Italiji, Nacionalni stožer civilne zaštite najavio je u ponedjeljak da će, ako se situacija i Italiji ne smiri, razmotriti uvođenje strožih mjera.

Iz Stožera su uputili apel građanima da se pridržavaju mjera prevencije, pranja ruku i samoizolacije jer tako čuvaju svoje zdravlje, svojih obitelji i suradnika te ostalih građana.

PAKET PREVENTIVNIH MJERA

U ovako promjenjivim okolnostima koje se bilježe iz sata u sat, rekla je voditeljica Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu Maja Grba Bujević, mijenja se sve pa tako i preporučene epidemiološke situacije.

“Od poslodavaca zahtijevamo da se strogo pridržavaju mjera koje su trenutno na snazi, jer ukoliko se nastavi trend s epidemiološkom situacijom u Italiji razmotrit će se i odlučiti o uvođenju paketa preventivnih mjera u kojim će se, između ostalih, propisati samoizolacija za sve osobe koje se u Hrvatsku vraćaju iz zahvaćenih područja”, poručila je Bujević.

more recommended stories