Potraga za vozačem kombija u napadu u Barceloni proširena na cijelu Europu

Vozač kombija osumnjičen za teroristički napad u Barceloni definitivno je identificiran, objavila je katalonska policija na Twiiteru ne navodeći njegovo ime, a potraga za njim je proširena na druge europske zemlje, javljaju svjetske novinske agencije.

Ranije je katalonski ministar unutarnjih poslova Joaquim Form potvrdio za katalonski radio da je kombi vozio 22-godišnji Younes Aboyaaqoub rođen u Maroku. Aboyaaqoub je posljednji bjegunac iz 12-člane terorističke ćelije za koju se vjeruje da je izvela napad u Barceloni te još jedan u Cambrilsu, u kojima je ubijeno ukupno 14 osoba.

Uzevši u obzir mogućnost da je  Aboyaaqoub možda pobjegao u inozemstvo, Forn je izjavio da se za osumnjičenim traga u svim europskim zemljama. Za tom osobom više se ne traga samo u Kataloniji nego u svim europskim zemljama, istaknuo je.

Vlasti jučer nisu mogle isključiti mogućnost da je osumnjičeni pobjegao u Francusku.

U napadu jurećeg kombija u centru Barcelone na šetnici Las Ramblas  ubijeno je 13 osoba, a više od stotinu ih je ozlijeđeno dok je u sto kilometara udaljenom turističkom gradiću Cambrilsu u napadu ubijena jedna osoba. Odgovornost za oba napada preuzela je džihadistička skupina, takozvana Islamska država.

more recommended stories