Published On: Sub, svi 23rd, 2020

PULJIĆ NAS I DALJE POTCJENJUJE: Nakon što nas je svijetu predstavio kao naciste, priznao je da je Komšić opet trebao biti njegov dragi gost

Kardinal Vinko Puljić u intervju za Radio Mariju i Katolički tjednik komentirao je i izjavu Željka Komšića, koji je nakon mise za žrtve Bleiburga i križnog puta kazao kako je “sretan zbog činjenice da nas neprijatelji ovog grada nisu nadmudrili”, čime je i kardinala Puljića i sve koji su sudjelovali na misi, ili bi došli na misu da su mogli, nazvao neprijateljima, javlja Hrvatski Medijski Servis.

-Svatko govori o sebi. Komšić nikad nije pozitivno govorio o Hrvatima i katolicima. On nosi jednu averziju prema nama. I ja se ne mogu načuditi odakle mu ta odbojnost. Ajde što može biti politička, ali genetska, to je jedna opasnost. Ovim on, zapravo, pokazuje što nosi u sebi.

Na upit hoće li Komšića više onda zvati na uskrsne i božićne prijame, kardinal je odgovorio kratko:- Vjerojatno da do toga neće doći. Jer institucija u kojoj on sjedi mene ne prizna.

Kardinal Puljić prokomentirao je i rezoluciju Europskog parlamenta “Važnost europskog sjećanja za budućnost Europe”, kojom se jednako zločinačkim smatraju svi totalitarni režimi, jednako fašistički kao i komunistički.

– Ima jedna fora. Tamo pred kraj rata kod Trsta su se dovikivali jedni i drugi. Pa su fašisti s one strane zvali: komunistiii!, a ovi naši komunisti vikali: fašistiii!, a brdo je odgovaralo: isti. To je ta rezolucija, kazao je kardinal.

 

Sad bi se mi kako trebali nasmijati ovoj debilnoj dosjetki? Kako će biti isti ako su komunisti Hrvatima od zemlje vratili sve ono što su fašisti Talijanima bili dali?

I činjenici da je svo do neki dan ova klerikalna spodoba, ponovno planirala pozvati Komšića na domjenak.

dodajmo da je propustio šansu za povijesni govor u Sarajevskoj katedrali, i sjajno odigrao gem, set, meč za AID-ovu , antihrvatsku propagandu.

Nekoliko pitanja za kardinala Puljića