Published On: Tue, May 12th, 2020

Nekoliko pitanja za kardinala Puljića

 • Zašto si pozvao na Uskrs Komšića, Bakira i Šefika Džaferovića? Prvi nije hrvatski član Predsjedništva. Katolicima ne predstavlja ništa. Što predstavlja tebi “katoliče”? U čije ga ime priznaš ako ga mi ne priznamo? Ostala dva su bili dio džihadističkih struktura koje su nekažnjeno raskomadale našu djecu po Vitezu, po Srednjim Bosnama i u Grabovici. Zašto se smiješiš s ubojicama naše djece o Uskrsu , čak i o Božiću. Tko si ti čovječe mali?  Tko ti je dao za pravo da ubijaš naš legitimni hrvatski politički gnjev jasnim političkim potezom eutanazije istog?  Zbunjivanjem naroda.
 • Zašto dopuštaš politizirati Crkvu i crkvene prostore. Živimo u društvu u kojem se želi baciti stigma na naš narod kao fašistički, kako bi mu se potom dekretom dokinula prava. To čine sinovi Handžara. Narod koji je dao jedva 2.5% partizana. Narod koji je “prespavao WW2” kako reče Šaćir Filandra. Nije prespavao. Odazvao se nažalost Poglavniku. I Führeru. Zašto im pomažeš u tome?
 • Kada će biti održana sveta misa za naše kćeri i  sinove na Sutjesci? Znaš li da  više mrtvih hrvatskih kćeriju  tamo leži nego Bošnjaka muslimana? Kada će osvanuti naš plač na krovnom mjestu hrvatske nacionalne tragedije? Smije li Crkva to učiniti uopće? Ili ste vi sluge samo jednih? Zašto nema mise u Tomislavgradu u Lugu na mjestu gdje su SS divizije pobile sve što je hodalo tog dana tim mjestom od hrvatske krvi?
 • Zašto dopuštaš da u Crkvi u Gorici iznad oltara, uznesen iznad Krista stoji mural na kojem je prikaz Rafaela Bobana? Lik notornog ubojice židovske, srpske i hrvatske djece.   Šefa Muslimanima u Crnoj Legiji. Četnika a potom i  Ustaše. Što on ima s Kristovim naukom ljubavi? Što će njemu mjesto među svecima? Zašto ne otpustiš tog svećenika i ne evangeliziraš Crkvu koja ti je data na upravljanje? Što si gnjevan prema svima osim prema onim odmetnicima koji ti sramote Crkvu?
 • Zašto u Čapljini i sad stoluje Božo Radoš koji je Papu Ivana Pavla II nazvao pedofilom? Zašto ne baciš svoju fetvu i na njega kad ju već bacaš?
 • Zašto ne reagiraš kada tebi podređeni Fra Mića Stojić, u Vatikan šalje zahtjev za beatifikacijom Radoslava Fra Glavaša, lažući pri tome da je isti ubijen u Širokom. Ubijen je nakon suđenja u Zagrebu. Radi se o čovjeku koji je odbio zapovijed Vatikana i zapovijed Stepinca kao i svog provincijala  velikog i časnog Fra Leona Petrovića te punih 5 godina služio kao doministar u Pavelićevim i Hitlerovim pogonima smrti.
 • Do kada će tvoje svećenstvo širom BIH vrijeđati ljude, suprotno svojim svećeničkim zavjetima? Do kada će nas koji nismo dužni biti njihovi politički istomišljenici, ta tvoja oportuna klerovojska, tvoji sultan fratrizani i ahdnamaši nazivati tumorom hrvatskog društva (Marković), ISIL-ovcima (Fra. Šarčević)m ustašama (Babić) i u ime kojeg svećeničko sakramenta će nam tvoje odmetnuto  i oholo svećenstvo kršiti ljudska prava, potpisujući naloge za odstrjel , metak u čelo i  brisanje iz prava građanstva koje pred njih stavi sarajevski intelektualni džihad? Isti onaj džihad koji im je ubio braću u Fojnici, no su se za malo sadake u međuvremenu podali kultu šutnje. K’o proste kurve plaćeničke.
 • Više ne tražite istragu i procesuiranje džihadista koji su ubili tvoja dva brata u Fojnici? Taj dio si skrio od naroda. Bleiburgom se braniš? Bleiburgom kupuješ ulaznicu u hrvatstvo koje si toliko puta ponizio?
 • Je li točno da je tvoj subočnik Tomašević svojedobno izjavio kako neće biti miran dok ne dokine hrvatski barjak i šahovnicu u Sarajevu ali i u BIH? Tko je taj čovjek? Koja je njegova misija? I što on više radi tu gdje jest?
 • Je li točno da si putem svog utjecaja i pritiska na Čovića, svojedobno preoteo po želji Tomaševića, mjesto generalnog direktora BHRT , koje je u tom mandatu pripalo nama, hrvatskom narodu a ne tvojoj interesnoj sekti, potom  tamo postavio Tomaševićevog toplog miljenika i intimusa?  Uzevši tako pravo koje pripada našem narodu, davši ga čovjeku koji nas mrzi, koji nam hoće i simbole dokidati?
 • Zašto radite odvojene mise za žrtve totalitarnih sustava? Naše sinove i kćeri na Sutjesci ubio je Hitlerov totalitarizam, ove na Bleiburgu , nevine i ne-nevine, Titov totalitarizam. Ljudi su ljudi. Duše u raju nemaju partijsku knjižicu. Jednako traže oprost grijeha prema vjeri koju propovijedaš.  Zašto se bojite  poštivanja žrtve Sutjeske? Najčasnijeg mjesta hrvatske nacionalne tragedije. Ravne Bleiburgu. I uzvišenije u svojoj nevinosti.
  Mrzite li Sutjesku jer je ona izraz bunta i slobode, vi koji ste navikli biti roblje i držati narod u stoljećima ropstva?
 • Do kada ćeš biti lutak kojem se Crkva rasipa vodoravno i okomito širom Bosana i Hercegovina? Koji se baviš svime osim evangelizacijom? Koji si više TV Starleta nego kardinal?
 • Je li naručitelj skrivanja afere Respirator, zadovoljan tvojim skretanjem pažnje s Bleiburškom misom? Ili doista tvrdiš da je cijeli ovaj performans plod tvoje lude hrabrosti i kršćanske principijelnosti?
 • Ako je tako , hoćeš li održati misu za pobijene građane USA-a , žrtve bosanskog i AID-ovog džihada, koje su pobili bivši vojnici Bošnjačke Armije 9/11/2001. Rasimovi vojnici. Mi ćemo platiti 100 misa za te ljude. A ti održi samo jednu. Ako smiješ. Junačino naša. Prozrena i prezrena u vlastitom narodu.

Sretan ti nadolazeći Božić i Uskrs. Pozdravi naručitelje. I oprosti nam što ti više ništa ne vjerujemo. Dar Duha svetoga nalaže nam da ti više nikad ne vjerujemo.

Kao vjernici, nikad više i nećemo.