Posuški treneri i studenti sporta uče od najboljih

U petak i subotu u Zagrebu održala se 18. Međunarodna konferencija kondicijskih trenera u organizaciji Udruge kondicijskih trenera hrvatske i Kineziološkog fakulteta Zagreb.

Dugogodišnji članovi te udruge i sudionici ovogodišnje konferencije su dva posuška trenera Petar Boban (Taekwondo klub “Poskok”) i Damir Ramljak (Hšk “Posušje”). Predavači na konferenciji su kao i svake godine bili vrsni stručnjaci iz područja kondicijske pripreme sportaša koji su svoje znanje i iskustva podjelili sa više od 1000 sudionika konferencije. Osim posuških trenera na konferenciji je sudjelovala i mlada posuška studentica kineziologije Iva Lončar koja posljednje 4. godine upija znanje vrsnih stručnjaka sa Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, prenosi Posuški.info

– Ovo je za mene jedan od najdražih događaja u godini gdje imam priliku čuti iskustva vrhunskih trenera i učiti od njih. Također je to prilika za susret sa ostalim kolegama gdje razmjenjujemo iskustva i tako se nadopunjujemo. Trenerski poziv je takav da zahtjeva stalno učenje i ulaganje u sebe ako želite napredovati, to ste dužni i svojim učenicima koji to od vas i očekuju. Osim što sam magistar kineziologije – specijalist kondicijske pripreme sportaša ja sam i licencirani trener taekwondoa i nastojim svoje znanje iz područja kondicijske pripreme prenositi na svoje učenike u taekwondou da bi bili što bolji u svom sportu koji je jako zahtjevan, rekao je Petar Boban.

– Današnji zahtjevi modernog sporta zahtjevaju od trenera stalno usavršavanje. Uvijek se iznova veselim ovako vrijednoj konferenciji gdje trener moze dobiti znanje od dokazanih sportskih eksperata iz svih oblasti pripreme sportaša, kao i razmjeni iskustava s kolegama trenerima. Ove godine iz nogometa su podijelili svoja iskustva zvučna imena, kao sto su Zlatko Dalic (izbornik Hr), Nenad Bijelica (Gnk Dinamo, Roberto Sassi (Fc Juventus) i mnogi drugi, navodi Damir Ramljak.

– Ovo mi je treća po redu Konferencija kondicijske pripreme sportaša u Zagrebu na kojoj sam prisustvala i kao i svaka prošla, bila je izuzetno zanimljiva i edukativna. Od svih imena, koja su uvelike poznata u svijetu sporta i kondicijske pripreme, istaknula bih profesora, gospodina Vlatka Vučetića kojemu je ove godine pripala titula za najboljeg kondicijskog trenera. Vlatko je kondicijski trener mnogim uspješnim sportašima, među njima i Luki Modriću, a ja imam čast slušati njegova predavanja na Fakultetu. Dan nakon konferencije Kondicijska priprema sportaša, mogli smo prisustovati konferenciji Kondicijska priprema u nogometu, gdje su predavanja održala šest nogometnih trenera i izbornika, tri kondicijska trenera, dva liječnika te jedan psiholog. Svakako bih željela poručiti svim trenerima i budućim trenerima da ne prestaju učiti i usavršavati svoja sportska znanja te tako na još bolji i kvalitetniji način utjecati na razvoj i sportsku izvedbu djece i mladih sportaša, zaključila je Iva Lončar./HMS/