POSTOJI SUMNJA NA UMIŠLJAJ: Vrhovni sud ukinuo presudu Suniti Hindić

Vrhovni sud Federacije BiH je ukinuo presudu Županijskog suda u Mostaru kojom je Sunita Hindić (23) osuđena na troipolgodišnju kaznu zatvora zbog ubojstva Nine Ivankovića (55), mostarskog ugostitelja.

Također, kako je potvrđeno Avazu, ovom odlukom je određeno i održavanje pretresa u Vrhovnom sudu FBiH.

Odluka je donesena nakon što je 27. listopada u Vrhovnom sudu FBiH održana sjednica na kojoj je razmatrana žalba Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, a koja je, potom, i djelomično uvažena.

Iz Tužiteljstva HNŽ su, podsjetimo, uložili žalbu na presudu koju je Županijski sud u Mostaru izrekao 31. svibnja u ponovljenom postupku i to zbog bitne povrede odredbi kaznenog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, kao i odluke o kazneno-pravnoj sankciji.

Naime, iz Tužiteljstva HNŽ navode kako postoje dokazi koji idu u prilog tome da je riječ o ubojstvu s umišljajem.

S druge strane, njena braniteljica, odvjetnica Nada Dalipagić je iznosila je da se radilo o ubojstvu iz nehaja, kako je to u dva navrata ocijenilo i Sudsko vijeće Županijskog suda u Mostaru.

Hindić, poznata kao fatalna Sunita, iskoristila je zakonsko pravo da se prije pravosnažnosti presude uputi na izdržavanje kazne, kao i da joj se odobri premještaj u KPZ Tuzla što joj je i udovoljeno te je pritvorsku jedinicu KPZ-a Mostar u kojoj se nalazila od 6. listopada 2019. godine napustila 19. srpnja ove godine.

Hindić i Ivanković su bili su kratkoj ljubavnoj vezi, a ubojstvo se dogodilo 4. listopada 2019.godine u motelu “Villa Ivanković” u mjestu Buna kraj Mostara, nakon svađe između njih dvoje.

Hindić je Ivankovića usmrtila hicem iz njegovog pištolja CZ 7, 65.