Published On: Uto, stu 9th, 2021

Novi međunarodni festival u Širokom Brijegu

Prvi Međunarodni festival solo gitarista Široki Brijeg bit će održan 10. prosinca 2021. godine u online formatu.

Na festival se mogu prijaviti amaterski ili profesionalni gitaristi koji imaju svoje autorske gitarističke instrumentale.

Prijave su besplatne i otvorene do 30. studenog, a svoje audio ili video snimke gitaristi mogu poslati na e-mail: sologuitaristfestival@gmail.com

Pravila možete pročitati na web stranici guitar.ba, a pobjedniku će pripasti novčana nagrada od 500 eura te festivalski certifikat za nagradu.

Ovim festivalom želimo što više potaknuti amatere solo gitariste kako bi se mogli predstaviti javnosti. Već sada imamo prijave iz cijeloga svijeta tako da očekujemo dosta prijavljenih solo gitarista, izjavili su organizatori za portal Jabuka.tv.

Žiri će u predselekciji odabrati desetak finalista, a o pobjedniku će odlučiti žiri. Jedan od članova žirija je Marino Pelajić, bivši basist grupa Film, Haustor, Le Cinema i Azra.

Zbog organizacijskog izazova, s posebnim naglaskom na covid-mjere u zemljama iz kojih bi nam došli potencijalni natjecatelji, ove godine moramo festival održati u online formatu. Nadamo se da će iduće godine festival biti održan uživo pred ljudima u Širokom Brijegu, zaključili su organizatori u izjavi za portal Jabuka.tv.

 

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonimac
Anonimac
25 dana prije

Na temelju izvještaja izviđača 1. Mostarske brigade o stanju Staroga mosta došli smo do saznanja kako je isti usljed granatiranja hrvatskih snaga i HVO znatno oštećen do te mjere a nije upotrebljiv za korištenje. Ne može se koristiti ni popraviti, ali je za propagandne svrhe neophodno obezbjediti snimanje njegovog pada kako se ne bi usljed granatiranja sam urušio po noći. Da bi se to obezbijedilo izdajem sljedeće NAREĐENJE:

– Diverzantska četa Mostarskog bataljona će prilikom sljedećeg granatiranja Staroga grada postaviti tri antitenkovske mine u središte mosta i aktivirati ih simulirajući direktne pogotke.

– Zadužujem dežurnog oficira za IPD i sigurnost da u trenutku rušenja obezbijede snimatelja, kameru i punjenja baterija. Snimak dostaviti svim medijima i predstaviti ga kao napad agresorske hrvatske vojske.

– Napraviti suradnju i koordinaciju između ove dvije grupe. O ovom događaju zabraniti govoriti.”

Arif Pasalic