Subota, 22 lipnja, 2024

POSTOJE LI ZA FTV OPRAVDANI I NEOPRAVDANI ZLOČINI: Kako Duška izvještava u slučaju Delić i u slučaju Kordić

Must Read
Zločin bi trebao biti zločin bez obzira na to tko i kada ga je počinio. A odnos prema osuđenim zločincima trebao bi biiti isti bez obzira iz kojeg naroda ili vojske oni dolazili. Naročito taj odnos bi morala njegovati FTV, televizija Federacije BIH koju su stvorili i Hrvati, televizija entiteta koji je i hrvatski entitet u BiH. Barem na papiru. Ako itko daje argumentaciju Hrvatima kada traže vlastiti TV kanal onda je to upravo Duška Jurišić i menadžment ove huškačke TV koja se od osnutka do danas etablirala kao forenzička TV.
Medij za bošnjačku autoviktimizaciju, njegovanje kulta o nepobjedivosti ABIH koja je apsolutno nevina izišla kao pobjednica iz rata, u kojem je samo američka intervencija valjda spasila HVO i VRS od potpunog poraza. Takav se naime dojam stječe dok pratite program ove kuće. Činjenica da je u jednom trenutku ABIH kontrolirala manje od 27% teritorija BIH, da je počinila ogroman broj ratnih zločina, bez obzira na to što su u rat ušli kao žrtve i napadnuti, dakle činjenica da su prihvatili ratnu logiku u praksu u BIH taj podatak nećete čuti.
U nastavku pogledajte kako FTV prenosi vijest o Deliću i kako o Kordiću. Primjetite taj etički, estetski i logički odmak u pristupu istoj tematici. Svojedobno su određene NGO udruge, zbog dodjele plakete nogometnoj ekipi koja je nastupila pod imenom Dario Kordić, i to u vrijeme dok isti nije bio osuđen,  od OHR-a tražili smjenu kompletnog vodstva HDZ-a. Niti jedan NGO nije tražio smjenu SDP vodstva prije par dana kada su klanjali Fatihu Deliću niti je iti jedan “nezavisni” intelektualac u Sarajevu reagirao na ovako strašan program menadžmenta forenzičke TV. Kuće koja uopće nema obrazovni program npr. ali zato svaki dan ima izvještaj o jednoj jami, i jednom zločinu nad Bošnjacima. Naravno kada govori o zločinima ABIH onda se to čini pažljivo i s fokusom na žrtve, ne navodeći da su iste proizvod bošnjačkre ratne politike i djelovanja ABIH. Poanta cijele priče, kako ju zamišlja FTV , po tko zna čijem naređenju jeste ta da se sa vlastitim zločinima trebaju sočiti samo drugi i treći. Nikako i prvi narod u BIH. Patriotski narod. Onaj koji se samo branio. Osim što se nekad i nije branio. Nego kopipejstao zločine.
Hrvati su u RH bili opsjednuti autoviktimizacijom u doba prve Jugoslavije. Slično kao i Bošnjaci. U ime iste uzeli su si kasnije za pravo napraviti pakt s nacistima , uzeli su pravo na Jasenovac i ogromne ratne zločine. U tome su sudjelovali i Bošnjaci koji su se nacističkoj upravo jako dokazivali progonima i pokoljima u Podrinju i Cazinskoj krajini. Taj zločin u ime autoviktimizacije Hrvate nije nikud doveo. Iz rata su izvukli jako loš kraj a zemlja se raspala.U ime iste te autoviktimizacije Srbi su nakon 45 godina napravili Srebrenicu i Vukovar.Taj zločin u ime autoviktimizacije Srbe  nije nikud doveo. Iz rata su izvukli jako loš kraj a zemlja se raspala.

Postdaytonska era , era je dominantne bošnjačke autoviktimizacije. Dušku , i menadžment FTV-a treba otvoreno upitati. Majke vam ,jel vi to pripremate Bošnjake na rat? Na pravo da sutra oni u ime osvete čine zločine i da zemlju odvedu u raspad?

FTV O DELIĆU:

Rasim Delić od juna 1993. do kraja agresije bio je komandant Armije RBiH. Nakon agresije bio je komandant Zajedničke komande Vojske Federacije BiH. U penziju je otišao 2000. godine, a Haški sud je osudio Delića 2008. na tri godine zatvora zbog zločina u centralnoj Bosni 1995. godine. Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, koji je prisustvovao obilježavanju godišnjice, izrazio je žaljenje što više saboraca, generala i prijatelja iz rata nije došlo da oda počast generalu Deliću.

 

 

FTV O KORDIĆU, TEK JEDNA OD MNOŠTVA VIJESTI:

Uz rođake i nekoliko stotina simpatizera, Kordića je na zagrebačkom aerodromu Pleso dočekalo više hrvatskih ratnih funkcionera, kao i sisački biskup Vlado Košić. Neki su držali zastave Hrvatske, transparente s porukama podrške haškom osuđeniku, a čuo se i ustaški uzvik “Za dom spremni!”.

Na dočeku se dogodio incident kada su Kordićeve pristalice napale čovjeka koji mu je doviknuo “Sotono!” i “Ubico!”. Policija je privela tog čovjeka. “Ovo je pobjeda cijelog hrvatskog naroda iz Hrvatske, BiH, Herceg-Bosne i iseljeništva”, rekao je Kordić okupljenima koji su njegov govor prekidali skandirajući njegovo ime.

Kordić je dodao da “ova pobjeda neće biti konačna dok posljednji hrvatski sužanj iz Haaga i drugih kazamata po svijetu ne dotakne hrvatsku zemlju”. Kordić je posebno zahvalio članovima svoje porodice i Katoličkoj crkvi.

Haški Tribunal je Kordića 2001. godine osudio na 25 godina zatvora zbog ubistava, nezakonitog pritvaranja, neljudskog postupanja, napada na civile i proganjanja, bezobzirnog razaranja naselja i vjerskih objekata i druga krivičnih djela nad Bošnjacima 1993-1994. godine.

Odbacivši žalbu odbrane, Apelaciono vijeće Tribunala je kaznu potvrdilo 2004. godine. Kordić je na izdržavanje kazne u Austriji prebačen maja 2006. Prije suđenja bio je u pritvoru Tribunala od 1997. godine, kada se dobrovoljno predao.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Petković odgovorio što ne funkcionira u hrvatskoj igri

Isključiva krivca je na nama, ostali smo dužni navijačima, poručio je hrvatski napadač Bruno Petković na novinarskoj konferenciji u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -