Srijeda, 24 travnja, 2024

POŠTENO: SIPA provjerila i samu sebe

Must Read

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) dostavila je nedavno Tužiteljstvu BiH izvještaje o provjerama koje su pripadnici ove Agencije izvršili u 16 državnih institucija na osnovu revizorskih izvještaja, saznaje “Dnevni avaz”.

O ovom je obaviješten i Ured za reviziju institucija BiH, gdje nisu htjeli komentirati koje su to institucije i izvještaji provjeravani. No, kako piše Avaz, SIPA je provjeravala uglavnom one institucije koje su dobile negativno revizorsko mišljenje o poslovanju u 2011. godini, te mišljenje s rezervom u 2010. godini.

Posebna pažnja, prema našim saznanjima, bila je posvećena negativnim mišljenjima koja su za 2011. godinu dobila državna ministarstva vanjskih poslova, obrane, te ljudskih prava i izbjeglica.

Proračuni ova tri ministarstva iznosila su 355 milijuna KM, odnosno čak 40 posto ukupnog proračuna BiH za 2011.

Revizorski izvještaji za ta ministarstva, kojima su se bavili i istražitelji SIPA-e, prepuni su podataka o nenamjenskom trošenju višemilijunskih sredstava za reprezentaciju, telefone, vozila, putne troškove, te informacija o neadekvatnom provođenju javnih nabavki i netransparentnog zapošljavanja.

Zanimljivo je da je SIPA provjerila i „sama sebe“, odnosno nalaze revizije za ovu policijsku agenciju o poslovanju u 2010. godini, kada je njen rad ocijenjen mišljenjem s rezervom.

dnevni-avaz

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tko nam to predlaže rezoluciju o Srebrenici?

Službeno to su Njemačka i Ruanda. No praktično, to je SR Njemačka. Zemlja koja u ovoj priči ima dvojak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x