Srijeda, 19 lipnja, 2024

Posljednje poruke Sulejmana Tihića – “čovjeka kompromisa”

Must Read

U pismu koje je poslao Glavnom odboru SDA u lipnju, Tihić je pozvao članove i vodstvo te stranke na jedinstvo. Kako je u to vrijeme bio nešto boljeg zdravstvenog stanja, Tihić je čak i najavljivao povratak u politiku.

“Čuvajte jedinstvo stranke. Držite se Programske deklaracije i Statuta. U procesu donošenja odluka nastojte postići što je moguće širi konsenzus. Jedino na takav način možemo ispravno odgovoriti izazovima koji su pred nama. Nemojte zaboraviti da nas iskustvo uči da kada god je bila jaka SDA , bila je sigurna i jaka i BiH “, naveo je Tihić tada u pismu.

Čelnim ljudima SDA i članstvu te stranke je poručio: “Nemojte dopustiti da vrijeme do izbora bude obilježeno samo predizbornom kampanjom i retorikom. To vrijeme mora biti obilježeno nastojanjima da se država pokrene iz trenutnog stanja zastoja. Naše inicijative, kao na primjer u slučajevima ‘Sejdić -Finci ‘i ​​vojne imovine, nam mogu poslužiti kao primjer. Iako nisu do kraja dovršene, pokazali smo cijelom svijetu gdje je problem “.

U istom pismu je naveo i kako opravdava februarske prosvjede građana, ali i zatražio od stranke ispravnu reakciju.

“Ispunjavanja opravdanih zahtjeva građana i otklanjanje šteta elementarne nepogode mora biti naš prioritet”, zaključio je Tihić.

Svoj posljednji intervju Tihić je dao za Federalnu televiziju prije godinu dana, točnije u listopadu prošle godine nakon teške operacije. Tada se oporavljao u svom domu u Bosanskom Šamcu.

 

U tom intervjuu je izrazio uvjerenje kako će SDA biti stranka koja će na Općim izborima dobili najviše glasova.

“Odaberite Tihića”
Tihić je bez sumnje tijekom svih ovih godina bio jedna od najvažnijih političkih ličnosti u našoj zemlji. Ponekad je vukao dobre, a ponekad loše poteze, no mnogi su bili stajališta da je Tihić bio “čovjek kompromisa” i “faktor stabilnosti”.

Alija Izetbegović, prvi predsjednik SDA je 2001. godine na Kongresu nedvosmisleno prije samog glasovanja za novog predsjednika ove političke partije pozvao izaslanike da za njegovog nasljednika izaberu upravo Tihića.

“Ja ću glasati za Sulejmana Tihića”, kazao je Izetbegović tada u Zetri, gdje se održavao Kongres.

Više od desetljeća, koliko je bio na čelu SDA, Tihić je obavljao brojne državne funkcije i sastajao se s brojnim svjetskim državnicima. Neke od fotografija nastalih tijekom Tihićeve političke karijere možete vidjeti u fotogaleriji.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Albansku legendu upitali tko je slaba točka Hrvatske. Odmah je odgovorio

HRVATSKA u srijedu od 15 sati u Hamburgu igra drugu utakmicu na Europskom prvenstvu. Protivnik će joj biti Albanija....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -