Published On: Čet, pro 16th, 2021

Posjetite BIH – vaši super junaci već su tamo!

Možete li zamisliti sljedeću situaciju?

Godina je 2021. Bliska sadašnjost je. Ustavni Blade Runner  s drugoe planete dolazi u Europu. Više je to biće,  biće iz bliske sadašnjosti, nadčovjek zvani Palmer, u prijevodu Hodočasnik; on  slijeće u Madrid, potom odlazi u Barcelonu, pa malo opet do juga zemlje i tamošnjim političarima da nekoliko uvjeta ako žele da priča za tri tjedna s njima. Točnije to nisu uvjeti. Radi se o imperativima pred kojima ne smije biti ono “ali”.

Jer zna se, Palmer je glasonoša Velikog Carstva.

Naređuje im da iz španjolskog Ustava imaju izbrisati određene prefikse, sufikse, apozicije i četiri metafore.

Pri odlasku , dok mu španjolski domorodci mašu, već spremni za prepravak svog ustava onako kako želi Nadčovjek, Palmer se sjeti da je nešto zaboravio reći im, te povika “I kralja iz ustava brišite, jebo vas kralj, to je prevaziđeno i primitivno”.

Jašta ćemo, merhaba, živeo Nadčovjek, more rodijače, bolje sob nego rob, dere se mnoštvo Katalonaca, Kastiljaca, građana Španjolske na aerodromu koji je upravo promijenio ime u aerodrom  Monike Lewinsky. U čast vilenjakinje, omiljene junakinje dječijih crtića u Španjoljskoj, koja je po pričama, nekad davno, caru Velike Imperije, nadnaravnim moćima podizala raspoloženje i čupala ga iz anksioznosti. A što je bilo važno za malene narode koje je car spašavao od sigurne propasti.

Potom Palmer odlazi u Brussels, gdje sabire živalj. Odnosno čeljad. Valonce, Flamance i Njemce, te im pokaže listu priložnih oznaka,  veznika, rječica, sufiksa i prefiksa koje imaju izbrisati iz ustava Belgije.

Po odlasku iz Belgije lupi se  šakom po čelu te reče : “Gospića ti,  sjetio sam se još jedne stvari koju sam  zaboravio i u Španjolskoj”. Staff mu doda mikrofon a on iz aviona, sa onih basamka električnih povika okupljenom mnoštvu :

“Alo bre mnoštvo, čujemo li se, želim da vam kažem, želim da vam odgovorim . Slušajte me: I kralja izbrišite – to je zaostao institut i primitivan! Jebo vas kralj! Živjeli!”. 

Belgijanski živalj i čeljad belgijska, na jedan poseban način zaplješću, u čast polijetanja aviona te na jedan još posebniji način zapališe tri jointa, dvije svijeće i položiše cvijeće na mjestu gdje je prvi put Palmerovo stopalo dodirnulo tlo. Tu načiniše oznaku kruga kredom,  označiše teren kako bi na  njemu već sutra postavili spomen ploču a već preksutra i velebni spomenik, točnije onog časa kada Palmer napusti fizičko tijelo i preseli u hologram.

Mnoštvo belgijansko, dakle belgijska čeljad i živalj, kako izvještavaju naši novinari s  HBTV, stadoše masovno potvrdno odgovarati, i dok je Palmerov avion palio motore na aerodromu,   oni su već  dovukli  vješalo, a potom i pod njeg postavili svog zbunjenog kralja koji je netom prije pola sata taman se spremao sa suprugom na obližnje golf igralište nakon redovne jutarnje masturbacije.

Potom Palmer mahne, prhne i poleti, a domorodci Belgije, stadoše mahati i njemu. Kad je avion zatrubio dva ili čak tri puta, oduševljeni narod masovno se dao u delirij, ovacije i pljesak. Dočekati tu scenu, da gledaš Palmerov avion kako polijeće i Palmer ti iz njega dok avion prdi, veselo trubi to je Belgijancima nešto što je najavljeno u Nihilističkoj Knjizi Proroka. Susret s Mesijom. I samo su rijetki bili počašćeni biti tu.

Samo kralj belgijski nije pljeskao jer su mu bile svezane ruke, vrat mu bijaše opasan stegnutom omčom, i mrko je stajao je na nekoj klimavoj stolici kineske izrade gledajući svoj glupi narodđ

Razjarena građanka  Sandra iz belgijskog pokreta Možemo, pogleda ljutito kralja mrkog  lica, koji osim što se usudio imati mrko lice niti jedan put nije zapljeskao, te dotična progresivka momentalno protegnu nogu,  prilično debljeg šljuka, istaknuše se pri tome zelene čarapice na kojima je stajao neki citat Grete Tuborg, te kralju izmaknu  stolicu.  Maše tako belgijanski narod. Iza njih se njiše kralj.  Maše i ob Palmeru dok mu upravo puca vratni pršljen. Nogama.

I dok Palmer polijeće Belgijanci se masovno daju na brisanje gumicom svog Ustava, onako kako je poželjeo Palmer. To sjajno biće s druge planete. Čovjek s nenadjebivim naočalama.

Turneja po EU se nastavlja. Od zemlje do zemlje odlazi Hodočasnik i briše. Briše cijele Ustave i rojalističke recidive iz primitivne UK, Lihtentšajnu je promijenio ime jer ga nije mogao izgovoriti. Rusiji je čak naredio da ima ući u NATO.

Nakon nekog vremena Palmer odlazi i u Švicarsku. Tamo naređuje da se broj kantona ima smanjiti na pola,  te švicarskim bankama poveća kamatne stope a nekima promjeni i logo.  Švicarci bespogovorno odrađuju zadatke. Ipak je to bio Palmer.

U Njemačkoj je potpuno ukinuo saveznu državu Ruhr jer mu se tako zvala tetka koju je mrzio i od koje ima traume iz djetinjstva. Dao im je rok od 30 dana da sve što ima veze s imenom Ruhr se miče inače napada vojskom.

U Hrvatskoj je srušio Pelješki most jer mu je kad bi se sunčao na brodu stvarao hlad, a htio je to ljeto pocrniti i izgledati ko Dino Rađa. Makedoniji je također promijenio ime nakon što se u Skopju napušio kanadske marihuane. Sad se Makedonija zove Nintendo state, po njegovoj omiljenoj igrački iz kasne mladosti.

Koliko vam bizarno od nula do 100 zvuče ove vijesti?

Što biste mislili o tim ljudima da su ove vijesti istinite?  Biste li Španjolce, Belgijance, Švicarce i Njemce, iz ove priče smatrali idiotskim nacijama, nacijama niže svijesti?

Probajte sada zamisliti ovu situaciju: 

Američki izaslanik Palmer, sletio je u Bosnu i Hercegovinu gdje je narodima donio set zahtjeva. Jedan od njih je brisanje etničkog prefiska iz Ustava BIH. Potom je kazao da Srbin koji se bude borio za očuvanje Ustava će biti sankcioniran. Nazvao ga je problemom i zaprijetio mu pokazujući mišiće na Escobaru. Te mu je zaprijetio dodatno slanjem Švaba.

Naredio je  Njemcima da  spreme oružje ako se pojavi političar u BIH koji bude štitio Ustav BIH.

Iako je Izborni zakon neustavan i neki narodi ne žele više izlaziti prema tom zakonu na izbore, Palmer je zabranio bojkot izbora.

Odlučio je da  na izbore moramo izići.

Mediji u BIH posve normalno su prenijeli te izjave. Niti jedan intelektualac na tlu BIH, niti jedan medij, nitko, ama baš nitko nije problematizirao taj retorički, imperijalni skup naredbi.

 

Koja je razlika između gore navedenih vijesti u uvodu i vijesti iz BIH?

Ove vijesti iz uvoda , jasno je, zvuče kao znanstvena fantastika i izmišljene su.

Ova vijest iz BIH je također bizarna, zvuči kao znanstvena fantastika no ona je istinita.

Kako se trenutno osjećate sad kad ste shvatili da se nama SF stvarno događa?

Kao čovjek svijeta ili kao domorodac kolonije?

Shvaćate li sad koliko je epohalno važna, čak i u globalnim razmjerima pojava Milorada Dodika? Shvaćate li da se ovdje radi najmanje o srpskom pitanju nego o pitanju časti modernog čovjeka Balkana? I da je Dodik gotovo usamljen u tome.

 

Jesmo li svjesni da jedino BIH građani, za razliku od ostatka naprednog Zapada žive čistu domorodačku znanstvenu fantastiku koju stranka kmetova SDA želi nametnuti svima nama kao modus vivendi?

Jesmo li svjesni da su naši djedovi 1875. vođeni Don Ivanom Musićem, Mihajlom plemenitim Ljubibratićem i našom najvećom heroinom Žanom Merkus, bili spremni umrijeti za ono što nama neki reptili preko noći žele oduzeti?

 

 

guest
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Blanka
Blanka
7 mjeseci prije

Zamisljam slijedece – bezmudi adezej sa super Arsenom Lupenom, I sa sakom jada koja se naziva HNS igra pod dirigntskom palicom jos bezmudijeg briselskog dupestipavca I sprovodii agendu briselskog velikog mogula.
U prijevodu, glumica ce radit. Gasi svjetlo. I glasaj za bezmudu bandu.

Rugila
Rugila
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
7 mjeseci prije

Aaah… Blankiceee…

Kresimir !
Kresimir !
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
7 mjeseci prije

Pazi ti aisa da ti se ne podere paksu ,za ostalo ,nemoj se brinuti!!

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
7 mjeseci prije

De ti nama nabaci koju o tvojim efendijama u kanisteru 23%. Aaa toJega kodte neJma. Pojela ti maca tastaturu. Jelde?

Jure
Jure
7 mjeseci prije

Kako lijepo kažu u birtiji jutros – Imamo mi našeg smeća kojeg treba debelo počistiti pa bi i drugima manje smrdjelo ispred naših vrata i 100% bi lakše bilo prići nam a nama ni na kraj pameti dotaknuti to, mi kao čekamo da samo ode…

Argumentima samo
Argumentima samo
Šta ti kažeš na ovo?  Jure
7 mjeseci prije

Tako je. Kad bi svatko ispred svojih vrata pocistio i priznao, lakse bi se sjelo i dogovorilo. Bojim se da ovi sto su sada na celu tri krda ne smiju zbog sebe nista priznavati, jer leteee…ovako, samo podgrijavaju budale na sve tri strane, sto pokazuju i komentari na Poskoku. I na kraju, tko ce cistiti – 170.000 iseljenih iz BiH samo u ovoj godini, nece nitko…a izbori, ako ih bude, potvrdit ce ove iste, ako oh ne bude, svejedno ostaju ovi isti, produzit ce sami sebi…

Ni Srbin,ni Hrvat,ni Bosnjak već Bosnjani /Bosanac
Ni Srbin,ni Hrvat,ni Bosnjak već Bosnjani /Bosanac
7 mjeseci prije

Po tvom izlaganju krivie su džamije sto vi ne pravite djecu.Sta postao si impotentan zbog izbornog zakona😂😂😂
Građani Bi H nestaju zbo takvi kao ti,sto broje džamije
i mjere crkvene oltare.Da je po džamijama i crkvama koje su izgrađene po BiH poslije rata i da ti sto idu u te džamije i crkve slušaju sta se tamo propovjeda ne bi bilo bolje zemlje na svijetu.Već stoka nabija munare i Kristove tamo gdje treba i netreba samo za inat onom drugom.

Last edited 7 mjeseci prije by Ni Srbin,ni Hrvat,ni Bosnjak već Bosnjani /Bosanac
Nisam kriv
Nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Ni Srbin,ni Hrvat,ni Bosnjak već Bosnjani /Bosanac
7 mjeseci prije

Ti nisi ništa razumio ali važno je da si ti njemu(njoj) odgovorio .

Zeleni
Zeleni
7 mjeseci prije

Khmek i ništa drugo osim toga.