Published On: Sub, velj 4th, 2023

PONIŽAVA HRVATSKU: Zašto se antifašist Beroš pravda Zovki, licemjeru koji nagrađuje nagradom “novinar godine” propagandistu odbjeglog ustaškog zločinca?

MINISTAR zdravstva Vili Beroš danas je zanijekao prijetnje inspekcijom liječnicima koji su najavili sudjelovanje na sutrašnjem prosvjedu na kojemu će se tražiti njegova ostavka i ponovno osnivanje povjerenstva za istragu okolnosti smrti novinara Vladimira Matijanića.

“Sigurno inspekcija Ministarstva zdravstva o tome nije informirana, niti sam ja dao nalog, niti uopće nešto znam o tome. Suluda konstrukcija i vrlo zlonamjerna”, odgovorio je Beroš na upit novinara o prijetnjama inspekcijom liječnicima koji dolaze na prosvjed sutra u podne u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva (HND).

HND je za sutra u podne najavio prosvjed u Zagrebu pod nazivom “Oprostite što smetam, ne mogu disati'”, šest mjeseci nakon smrti novinara Vladimira Matijanića, koja je obilježena nizom propusta zdravstvenog sustava, za koje Beroš i njegovo ministarstvo niječu bilo kakvu odgovornost.

Što je rekao šef HND-a?

Dolazak na prosvjed, na kojemu će se tražiti Beroševa ostavka, najavili su i neki zdravstveni radnici. Iz HND-a su poručili da se neće ”prešutjeti zataškavanje okolnosti u kojima je Matijanić umro” te će se tražiti osnivanje novog nezavisnog povjerenstva koje će ispitati slučaj Matijanić”.

“Nadam se da zdravstveni djelatnici koji sutra dođu na prosvjed neće dan poslije dobiti inspekciju. Ako se to i dogodi, HND će se potruditi da se o tome sve sazna. Ministre Berošu, HND vam je, figurativno rečeno, za vratom. Vi ste čovjek koji je štitio sustav, koji je odgovoran”, poručio je predsjednik HND-a Hrvoje Zovko na današnjoj konferenciji za novinare.

Beroš o slučaju Matijanić: Nađene su određene disfunkcionalnosti i manji propusti

Govoreći o slučaju Matijanić, Beroš je rekao da ta “priča još nije gotova” te ponovio da je, u okviru svojih mogućnosti i ingerencije, formirao povjerenstvo od vrhunskih stručnjaka koji su “dali pravorijek o datoj problematici”.

“Nađene su određene disfunkcionalnosti i manji propusti i ti elementi su upućeni na daljnje postupanje Hrvatskoj liječničkoj komori, Komori medicinskih sestara i županijskom Državnom odvjetništvu u Splitu. Sad je na njima da dalje postupaju”, rekao je ministar o postupanjima na utvrđivanju okolnosti smrti novinara Matijanića.

Ponovio je da ne vidi većih propusta u tom slučaju te istaknuo da je obiteljska liječnica preminulog Matijanića u nekoliko navrata i pismeno i usmeno izdala preporuku da se on javi u bolnicu i izdala mu uputnicu.

Beroš: Matijanić je od sustava dobio neupitan poziv da se javi u bolnicu

“On (Matijanić) je od zdravstvenog sustava dobio neupitan poziv i višekratnu uputu da se javi u bolnicu. Analizirali smo i tijek postupanja u bolnici, tu su nađeni određeni elementi i upućeno je na daljnju analizu i Komori i DORH-u”, rekao je Beroš te dodao: “To je sve što mogu reći u ovom trenutku.”

U osvrtu na informaciju da se medicinski radnici pridružuju tom prosvjedu istaknuo je kako je otvoreno pitanje “tko će doći na prosvjed i iz kojeg razloga”.

Ponovio je i da je zdravstvenim djelatnicima 40 posto povećana plaća u mandatu ove vlade te ih je “zaposleno nikada više iako imamo manje stanovnika”.

Hrvoje Zovko svojedobno je nagradu Novinar Godine uručio Borisu Dežuloviću iako je znao da je Dežulović pristao uzeti nadnicu za obranu lika i djela Miroslava Hrstića, odbjeglog ratnog zločinca , koji se u Hrvatkoj krije zbog optužbi BH suda za ratne zločine. Hrstić je bio upravitelj logora i višestruki silovatelj. Deklarirao se kao ustaški krilnik. Dežulović je bio njegova medijska prostitutka. Hrvoje Zovko je to znao. Dao je Dežuloviću nagradu novinar godine. Iako je on tek samo ustaški novinar godine.

Beroš ako je antifašist ne bi se nikada smio takvima pravdati. Dok je pokojni Matijanić bio živ javno smo ga pitali da prokomentira taj slučaj. Pobjegao je s teme.

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Koji je to važni faktor matijanić pa se radi njega protestuje ? Umro je kako je i zaslužio ,sve po svojim zaslugama .Šta to je on vrijedniji od drugih.Kakve veze beroš ima ,nije mu beroš visio nad glavom da vidi u kakvom je on stanju .
Matijević kako je živio ,tako je i umro ,a svi znaju kako da sad ne pišem .
Bezbro ljudi je umrlo nekim nemarom i niko ništa ,ali kad je u pitanju matijević svi se propeli na sve četri noge ,ko eto on je vrijedniji od svih .

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Ovog Zovka,Dezulovica,pa one papane i Sorosevce iz Jutarnjeg lista,baciti u kavez lavovima za hranu.Ali bojim se da jadne zivotinje ne dobiju proljev.

Klasika
Klasika
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Nemoj biti tako okrutan prema lavu. Nije to zaslužio.Takvu kaznu.