Published On: Čet, ožu 30th, 2023

POLOMLJENI KOTAČIĆ BOSANSKE AL QAEDE: Toliko je potrošen da i njegov napad na SAD prolazi ispod radara

Komšić je u ratu bio pomoćni muhmin Abu Mealija, sive eminencije Armije BIH, prvog čovjeka Al Qaede za Balkan. Zato ne treba čuditi da je šzutio 2001 godine kada je vrh SDA ovog teroristu protupravno spremio u BH dipliomaciju. Tik do WTC tornjeva. Praksu protupravnog slanja “terorista” u diplomaciju on nastavlja danas. Uvjet: Da si nagodan SDA-u i da teroriziraš Hrvate. Nebitno je jesi li kompetentan za to.

Komšićeva šokantna izjava prošla je ispod radara i za sada nitko nije reagirao.

Gostujući u emisiji na Federalnoj televiziji Željko Komšić je, ni više ni manje, optužio Sjedinjene Države da u posljednjih nekoliko godina podržavaju albanski, hrvatski i srpski nacionalizam u ovoj regiji, a sve na štetu države BiH.

Ovo je vrlo ozbiljna optužba za koju u Washingtonu vjerojatno ne znaju. Naime, iako je Komšić iznio ovakve teške optužbe, američki državni tajnik Blinken jučer je pričao o – Dodiku.

Što je točno Komšić rekao?

“Zadnjih nekoliko godina se promijenio pristup SAD-a. On je definisan na način hajdemo biti onako anglosaksonski praktični, odustanimo od ideala i velikih priča. Okrenuli su se jednostavno pragmatičnom pristupu definišući situaciju u istočnoj Evropi na sljedeći način – da bi se to održalo koliko toliko stabilno valja podržati tri velika nacionalizma u regiji, a to su albanski, srpski i hrvatski. Kad pogledate poteze koje vuku sve ide u tom smjeru”, rekao je Komšić dodavši kako takvu politiku provodi i OHR.

Komšić se u kontekstu nove podjele geospolitičkih karata očito okreće nekim drugim partnerima. Gubitak vlasti za SDA mu je bolan jer je svjestan da s krajem SDA kraju ide i njegova politička karijera. Međutim, ovako zaratiti s Amerikom nije mala stvar.

Vijest o onomu što je Komšić uradio prošla je gotovo nezapaženo, a od drugih aktera na bh. političkoj sceni gotovo nitko nije reagirao.

Građanima BiH u koje se Komšić često kune to bi moglo stvoriti ogromne probleme, ali njega, očito, to ne zanima.

Upit za komentar na ovakve izjave portal Bild.ba je poslao i Veleposlanstvu Sjedinjenih Država u našoj zemlji kao i Uredu visokog predstavnika u BiH te ćemo ih objaviti kada na njih dobijemo odgovor.

guest
nije obvezno
57 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
##Bosnjak jedini na svom.##

Očigledno, vlasniku poskoka ni najbolji psihijatri svijeta ne mogu pomoći. Teška pukotina brate.
Možda hodži da ode 🤔

AC/DC

Jel ti tata 88′ znao da će se pet godina kasnije
probuditi kao “hiljadu-ljetni bošnjak”???

Bošnje banda terorista

Treba debilistance tunjevce protjerati odavde.unazadili su nas 100 godina svojom destruktivnom politikom unitarizacije mic po mic.Pa kud puklo.Sve smo im dali da može BiH da funkcioniše.jednostavno oni to ne žele oni žele da nas protjeraju i etnički osiguraju svoju vlast u BiH.To treba spriječiti,i protjerati debile odavde.

Anonimac

Da mu nisu rekli šta je I one silne plakate i dalje bi bio musliman,,,

Hrke Krke

Borimo se za graDzansku .. . .
PatriJoti/ graDZani u redu za vizu pred Hambasadom .. . .

 https://pbs.twimg.com/media/FsY0QUZXgAA9E2O?format=jpg&name=large

Bošnje banda terorista

Kakvu gradjansku pa gradjani su i Hrvati i srbi zar u jednoj demokratskoj zemlji ti gradjani ne smiju da se udružuju radi svojih interesa.A bošnjaci mogu propagirati svoje bošnjaštvo,kad hoće a mogu i bosanstvo po potrebi gradjana.GRadjanska Bih može biti jedino sa 3 entiteta i da svaki entitet sebi osigura većinu,i tad po istom principu koji propagiraju bošnjaci mogui i drugi propagirati gradjanštinu,u etnički vecinskom entitetu.

Anonimac

Nismo vas mi iselili već susjedi kad vam dođoše pasoš.

Anonimac

Je li tvoj pradjed znao da ćeš svoju domovinu,ime i naciju prodati za pasoš

Anonimac

pasoš je bio u ex yu misliš na putovnicu,netreba nam to sa osobnom i to adresom u bih putujem po cijelom svijetu.

Bošnje banda terorista

Ma nek ste vi zdravi u mozak,debilistanci srednjobosanski.Unazadili ste ovu zemlju 300 godina i albanija nas je prestigla.JEbem vam majku sve živo i mrtvo vam jebemo.Smećari jedni.

2 months ago zadnji put uredio Bošnje banda terorista
Anonimac

Repliciraj suvislo, ako imaš argumenata bukwoidu. Uvrede su ti vrh obraza i pameti ? Reci što nije rekao ispravno !

bih laden

To im dođe ko neka “fora” ba.
Ma pusti ih nek se provaljuju. Treba se malo i nasmijati. Ljekovito je.

2 months ago zadnji put uredio bih laden
anononimični

‘smej se smej uvek se smej’ …

Kresimir !.!!

Vi NE postojite…..shvati to !!! VI STE obična UDRUGA OSUNE,ĆENIH EVROPLJANA !!!

Sigismund Tomašević Kotromanić - Ishak-beg Kraljev

Kažu ima jedan dobar eFendija u Nemiloj, dobro skida sihre !
A može mu i stRavu saliti !!
DobaR skroZ, a nije skuP !

2 months ago zadnji put uredio Sigismund Tomašević Kotromanić - Ishak-beg Kraljev
Mujguri 93.

Turčine, već sam ti rekao da si ti na svome, ali na svome qurcu. Nije ti BiH Anadolija, pa da si na svome. Ovdje si samo okupator moje djedovine, te shodno toj činjenici čeka te sudbina okupatora Maura-muslimana u Španjolskoj. Španjolci su čekali 800 godina da se riješe muslimanskog okupatora, ali su na kraju taj dan dočekali. Ovdje će također stići taj dan.

Nisam kriv !

Ovdje je ostatak genocidnog okupatora i remetilački faktor !
Sve ostalo stoji !
Lajk

Anonimac

More al da hodzinicu prostre umjesto pustekije i klanja teraviju.

Nisam kriv !

Ti “možda u Sandžak DA odeš”
SSroljo muslemanski dogmizo si sa Peštera, nelegalno dobio državljanstvo piH sve bez protivljenja druga dva domicilna slavenska naroda, nažalost !?

Maček-Cvetković🇭🇷🇷🇸

⚠️WTC⚠️11 09 2001⚠️ISIL⚠️AL QAEDA⚠️

Kresimir !.!!

Je,bo ti hodza posranika muha,meda !!! Polunarod BEZ vjere I IMENA bi svoju neku državu…..hahahahaha…buuuuhaaaaaahahaha

Anonimac

Bolesno.
Dok skontah sta je kotačić…

Bošnje banda terorista

Koprcajte se još malo majku vam jebem hoštaplersku.Došao je i vaš kraj.

2 months ago zadnji put uredio Bošnje banda terorista
Neumska džamija bez torpeda

Blago Bošnjama, danas opet imaju teferič ispred OHR-a 😎 !

Prvo na džumu a nakon toga, malo će se tekbirat, malo će se prizivat Allaha a zavuće se i pokoja illahija & kasida 😎 a sve će biti začinjeno pljuckanjem po ćaafirima, Šmitu, Amerima i zločestim Švabama!

Šta da čestit insan više od ovoga da poželi 😎 ! Tekbir!!!

Loš đak

A jeste pronicljivi,šta je ovdje šokantno??

Bošnje banda terorista

Šokantno je to da ameri podržavaju srpski nacionalizam ovo drugo dvoje nisam ni sumnjao.Dodao bi Bošnjački nacionalizam koji podržavaju od početka.Smješno je takvo šta izjaviti.Smrdljivi usrani pas više ne zna šta bi rekao.Odzvonilo je njegovo.

2 months ago zadnji put uredio Bošnje banda terorista
Sigismund Tomašević Kotromanić - Ishak-beg Kraljev

tik-tak,tik-tak,tik-tak
u minusu ste  – 58 %
”C u r i t e” u Hrvatsku, – vašu ”JEDINU” DOMOVINU.

Neka, Tamo vam je i mjesto !!

u Parlamentu Federacije BiH sjede :
– 20 Hrvata
– 78 Bošnjaka

jer ste zaboravili :
„ Bosanac se ne postaje. Bosanac se radja“. 

Bismillah  –  بسم الله الرحمن الرحي

2 months ago zadnji put uredio Sigismund Tomašević Kotromanić - Ishak-beg Kraljev
Mujguri 93.

Turčine, toliko si “bistar”, da još nisi pohvatao tko je tko na ovom portalu. Ne radi se o Hrvatu!

Bošnje banda terorista

Svi ćete se vi rodjeni iseliti kad vam ogladni guzica.Sad pjevate jer vam je sita uskoro nećete imati ni koru hljeba ,a kamoli pite.Otićes ti garanujem ti ja to.Dosta smo vas hranili.

2 months ago zadnji put uredio Bošnje banda terorista
bih laden

Holidyinac miruj!
🤢🤢🤢

2 months ago zadnji put uredio bih laden

Curili smo i još više, tamo krajem 17-og st. Pa evo, još smo tu. Brojniji nego tada. I bit ćemo još dugo, dugo.

Bošnje banda terorista

Pazi samo koju je nebulozu izjavio.Podržavaju Albanski ,Srpski i Hrvatski nacionalizam.Gdje su to podržali Hrvatski vjerovatno oko ovih promjena izbornog zakona.Albanski koliko znamo stalno podržavaju nisu ni prestajali.A gdje su to podržali Srpski nacionalizam vjerovatno je debil mislio na ovo oko Zajednice Srpskih opština.NEma druge podrške od SADa srbima do sad su nas samo pljuvali.Sad to neka objasni kako to šteti BiH,sem ovoga sto se tiče izbornog zakona,koji bi trebao da koristi BiH a ne odmogne ono što se tiče Srpsko albanskih problema nema nikakve veze sa BiH.

Bošnje banda terorista

Zaboravio si reći koliko dugo podržavaju debilistanski nacionalizam koji ne krije da bosna pripada bošnjacima.Pred amerikancima se to tvrdi i ti nama pričaš bajke i nebuloze .Majku ti jebem pijanu.

2 months ago zadnji put uredio Bošnje banda terorista
JuGa

Mir Među Vama Braćo Jugoslaveni. Ne ljubite tudje lance.Budite Svoji i Časni ne dajte da vam sole pamet.Dostojanstvo i Čast Živjeli mi svi Skupa Hrvati,Crnogorci,Bošnjaci i Srbi.Zivjeli Jugoslaveni.

Bošnje banda terorista

Ne budali neće oni nikakvo jedinstvo već da osiguraju vlast na zacrtanoj teritoriji.Vlast u BiH mogu osigurati samo etničkim čišćenjem drugih nepodobnih.Srba i Hrvata.Sa hrvatima im dosta dobro ide za sad,jer su bili malobrojni.Samo sa Srbima sporo ide.PA su postali nervozni jer i oni se rapidno tope.Neće više niko pametan da čeka da njihova politika MIC PO MIC da rezultate.koji vrijede.Prodje ih život i unazadiše cijelu BiH 100 godina .Albanija je uspješnija od nas.

Mujguri 93.

Tzv. bošnjaci ne postoje niti su ikad postojali kao narod. Potturicce koji su sebe nazivali i smatrali skoro 500 godina Turcima nisu nikakvi tzv. bošnjaci, nego onovremeni qvislinzi, kolaboranti, tj. izdajnici, koji porijeklo vuku u najvećoj mjeri od Hrvata i Srba, te ponešto od drugih naroda.

Dimitrije Pantić

Apsolutno, točno! Bošnjaci su izmišljena nacija. Kad je Alija Izetbegović zamislio onog momenta kad bude došlo do konačne disolucije BiH, potreban je njima jezik, nacija, običaji i kultura razlicita od ostalih naroda u BiH i regiji. Bošnjak doslovce s turskog na nas jezik znaci “praznoglav.” Nije bez razloga postojao vic o Husi i Hasi i cijeli mit.

2 months ago zadnji put uredio Dimitrije Pantić
Nisam kriv !

Phopiššamm ti se u tvoje jugoslavenstvo ! Kuš

Bošnje banda terorista

Koji predsjednik u svijetu izadje na televiziju,ode na neki forum i kritikuje svoju zemlju i narode koji žive u njoj.Taj predsjednik u normalnoj zemlji nebi više mogao biti predsjednik.Jer položio je zakletvu da će se tzalagati za prosperitet svoje zemlje po ustavu i dejtonu.A ne po nekim svojim privatnim željama.Da se ja pitam hapsio bi ga odmah i njega i bećirevića.

2 months ago zadnji put uredio Bošnje banda terorista
Maček-Cvetković🇭🇷🇷🇸

Interesantno je živjeti u takvom okruženju apsurda ali je i komično i smješno,muslimani nemaju svoj autentični identitet pa zbog toga pokušavaju napraviti kaos ali su slabi,jadni,bez ičega svoga,na tuđoj su zemlji,tretirani kao potomci okupatora,islamisti,teroristi itd itd.

Dimitrije Pantić

Ovaj parazit vise nije svijestan sto priča i govori. Posto su ga zapadnjaci odavno pročitali, shvatio je Željko Komsic da vise ne može prodavati jednu te istu priču o gradjanskoj i sekularnoj državi. Od silnog pijanstva vise nije svijestan gdje udara ili kroči svojom nogom. Tesko postaje svijestan da taj zapadni svijet kojeg oslovljava “križarima” nisu jeli bunike i nisu zatucani poput njegovih birača, SDA botova, Itd. Ništa nije iznenadjujuce da Željko Komsic i njegovi ljudi poput onog zadrtog dripca Zlatana Begica nazivaju strancima “križarima” ili pozivajući na javni bunt protiv OHR i svabe Schmidta. Zagonetka je u tome sto Komsic čuti i ništa ne želi da kaže šta su “križari” mu rekli direktno u facu i brke.

2 months ago zadnji put uredio Dimitrije Pantić
Bošnje banda terorista

Ovim se zaklinjem da ću savjesno obavljati datu mi dužnost, poštovati Ustav Bosne i Hercegovine, provoditi Opšti okvirni sporazum za mir i njegove anekse u cijelosti, štititi i unapređivati ljudska prava i osnovne slobode, te brinuti o interesima i ravnopravnosti svih naroda i građana.”
Evo ovo je zakletva koju je komšoglavi položio,neka mu neko postavi pitanje od plaćenih novinara,tj propagandista.Šta od ovoga on lično nije prekršio u svoja 3 mandata.

2 months ago zadnji put uredio Bošnje banda terorista
anononimični

postio je za ramazan … sve osim rakije

Anonimac

…u akšam, nije vidio coca-colu.

anononimični

shupak uvlakusa i dalje ima toplo mjesto a voda iz vodokotlica vec tece … ovaj lik je sramota cak i za Bosanske pojmove … eh, Ivo Andric je imao odlicne analize ali ovakvog lika u njegovim romanima je tesko naci … graDZAMIJska BlejHa

Anonimac

DRAGE BOŠNJE? VRATITE SE KOLEKTIVNO NA HRIŠĆANSTVO-VAŠU ISKONSKU VJERU. TIME ĆETE OPRATI SRAMOTU VAŠIH PREDAKA, A DOBITI SVOJU DRŽAVU!

2 months ago zadnji put uredio Anonimac
Stranput

Bahlije su bogumili! LOL

HR🇭🇷HBojovnik

da znaš, samo tako i nikako drugačije .

Majko Kjajevic

VELIKO evropsko ime ŽAK ŠIRAK PREDSJEDNIK FRANCUSKE juna 1995 na Londonskoj konferenciji reče SRBI SU NAROD BEZ REDA ZAKONA I VJERE što će reći NAROD svetosavskih paganskih Isilovaca terorista idiota i UBICA opasan po okolinu i remetilacki faktor Evrope za završni genocid nad Bosnom GENOCID u srebrenici potrebno je angažovati najmanje 35 hiljada Srba…

AbnorMal

Taj da je pohvalio, bilo bi za brigu.
“Moralna” veličina!

Anonimac

Osuđen za kriminalnu korupciju u talu sa ex Gadafom. Ali djug Kjajević nije to ćitao. Opet jazuk sa ćitanjem.

Slavo8

Nije mi uopce jasno da vlasnik ovog portala dozvoljava ovoliko mrznje i uvreda. Ovakva vrsta nasilja NIKAD nebi uspjela u HR. Nije ni cudo sto vam se desava u politickom i drustvenom zivotu.

Anonimac

Šta to ne bi uspjelo u HR? Pa tamo tuku po ulicama “tamnopute”, zabranjuju se “neprimjerne” muzičke manifestacije…ne budaleši bolan. Pa i iz EU su vas kritikovali zbog sličnih stvari i pojava.
Ne opravdam ni ja vulgarnosti i uvrede, al nemoj nam Ti ovdje držati pridike.

2 months ago zadnji put uredio Anonimac
Maček-Cvetković🇭🇷🇷🇸

⚠️WTC⚠️11 09 2001⚠️ISIL⚠️AL QAEDA⚠️

Maček-Cvetković🇭🇷🇷🇸

⚠️WTC⚠️11 09 2001⚠️ISIL⚠️AL QAEDA⚠️

Izmetbegović

ishlapjela pijana po.tur.ica😁

Anonimac

Ali je koštao vezira kabasto ovaj put.