Published On: Čet, ožu 30th, 2023

Austrija: Krajnji desničari napustili parlament zbog govora Zelenskog

Zastupnici krajnje desne Slobodarske stranke (FPO) napustili su u četvrtak donji dom austrijskog parlamenta tijekom govora ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, u znak prosvjeda protiv kršenja austrijske neutralnosti

Zelenski se zastupnicima obratio video vezom i zahvalio Austriji na humanitarnoj pomoći i pomoći na projektima poput razminiravanja.

Austrijska neutralnost sprečava Beč da se vojno uključi u sukob i iako podržava Ukrajinu politički ne može slati oružje u borbu protiv Rusije.

FPO je ranije najavio da će na neki način izraziti prosvjed protiv govora Zelenskog. Njegovi zastupnici su bili nazočni u parlamentu na početku govora, a potom se ustali i izašli iz dvorane.

“Žalosno je da je FPO jedina parlamentarna stranka koja našu trajnu neutralnost shvaća ozbiljno i pritom se zalaže za mir”, rekao je čelnik FPO-a Herbert Kickl.

Zastupnici FPO-a su na svojim stolovima ostavili manje plakate s logom stranke i porukom “Prostor za neutralnost” ili “Prostor za mir”.

Od pet stranaka u donjem domu, FPO je treća stranka po broju zastupnika. Trenutno je po anketama neznatno u vodstvu ispred oporbenih socijaldemokrata i konzervativaca kancelara Karla Nehammera koji vlada u koaliciji sa Zelenima.

Sadašnji sastav parlamenta radi do jeseni sljedeće godine.

guest
nije obvezno
18 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Anonimac

Bravo ,odjebat tog pajaca,,,

Kiklop

Bas odjebati pajaca.Pitanje je koliko je novca stavio u svoj djep ili na knjizicu, mislim stednu, nekretina kupio na racun ove jadne sirotinje koja se hvata po ulicama i gine za budalu.On pravi Hazarsku drzavu.

2 months ago zadnji put uredio Kiklop
Zoran Milanović

Ne, mi moramo čvrsto braniti naše zajedničke interese iz Brisela i Vašingtona. Ovaj put ćemo im jebat majku na Staljingradu!

2 months ago zadnji put uredio Zoran Milanović
AbnorMal

Kad se navede “krajnji desničari” odmah se stvara negativna konotacija. U stvari, ljevičari su ti koji Evropu vuku u ponor. Kao i u SAD “demokrate”.

2 months ago zadnji put uredio AbnorMal
bih laden

Pun naziv stranke je Slobodarska stranka Austrije (FPO). Čak joj neke “novine” daju pridjev i proruska. Ako si za mir i neutralnost, odmah si i “prorus”. Volio bih vidjeti i obraćanje parlamentima u EU predsjednika Iraka, Libije, Avganistana, Sirije…i tamo je uvođena demokratija, a Rusi su često “ometali” provođenje iste.

2 months ago zadnji put uredio bih laden
Anonimac

Oni su prorusi jer su placeni od rusije,oni su sestrinska stranka od putinove i idu redovno u moskvu. Njihov predsjednik je smijenjen jer je htio pogodovati ruskoj bogatasici za novac a na ustrb austrijske firme STRABAG…Jedino sto nije znao da su ga tajno snimili i da je bilo sve namjestaljka…bili su za uvodjenje 12 sati rada dnevno u austriji…bez idejni samo rokaju parole bez veze. Trazili da se ukine ORF tv pretplata ,narod to potpisao i na kraju sad ce svi placat pretplatu cak i oni koji ne maju tv. Od 7 ministara iz njihove prve vlade 2000 godine protiv 6 se vodio sudski postupak!

bih laden

Vidim, dobro si upućen u rad ove stranke. Mada, valjalo bi provjeriti mnoge stvari… Što se tiče “pogodovanja” za ovo-ono, u samom Briselu je to vrlo česta i “normalna” pojava. Sjetimo se slučajeva -od Ušrule i Fajzera, one Grkinje sa Katarom…ima toga još, al što gubiti vrijeme. Lp

2 months ago zadnji put uredio bih laden
Magyar Horvátország és Bánatszág

Jùžnòslawszagi, podržytalè vy nàs dèsničarszagi od Velýki Magyaroszag è Italiszàg. Jèdva čestimyli dà opetovanò bydimili èdna Magyaro naczyja. Pogynili će svy komunističniczi ké su vàs zadvòjili od Magyàro i Italiszàg.

Uskòro!

Magyar Horvátország és Bánatszág

AbnorMal

Jes to ti Orbane?

Magyar Horvátország és Bánatszág

Dà!

AbnorMal

SERBUS!

Majko Kjajevic

Znaci nema Horvatske i Vojvodine…

bih laden

Nejma! Zato ćemo praviti Veliku Bosnu od Jajca do Šupkovca👌

HR🇭🇷HBojovnik

🇭🇷✋️🙋‍♂️

kosorka

sve nevalja sto valja ljudi su za mir ekonomiju za prosperitet za zivot na zemlji po bozjem zakon ali sotona neda uskoro ce sotna podvit rep.

never baklava

Jebo to s prevrtljivim i samoljubivim Austrijancima. Pasmina je to koja ni sama sebe ne može podnijeti, a kamoli drugačije od njih.

Mene interesira je li se Zelenski, nakon više od godinu dana, za ovu prigodu oprao i odjeću promijenio? On kao Che Guevara i Fidel Kastro ne izlazi iz jednog te istog vojnog odijela.

Umjesto oružja iduću donaciju sastaviti od par civil(izira)nih odijela. Please!

2 months ago zadnji put uredio never baklava
AbnorMal

Tako su mu holivudski kostimografi skrojili “stajling”. Ne može neg kako veliki Brat kaže.

tabula

Che i fidel su se ipak prali.