Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

POLITIČKO SARAJEVO OPET DESTABILIZIRA:Općinski sud u Sarajevu zabranio provođenje odluka Skupštine Elektroprivrede HZ HB

Must Read

Općinski sud u Sarajevu donio je Rješenje kojim određuje privremenu mjeru osiguranja, a kojom zabranjuje provođenje odluke Skupštine Elektroprivrede HZ HB od 29.6.2015. godine o razrješenju predsjednika i članova Nadzornog odbora ove Elektroprivrede.

Ovaj Sud privremeno je zabranio i Komisiji za vrijednosne papire Federacije, da upiše novi Nadzorni odbor Elektroprivrede, javila je Federalna televizija.

Podsjećamo, Vlada Federacije BiH nedavno je dala saglasnost Nadzornom odboru Elektroprivrede HZHB da smijeni s mjesta direktora Nikolu Krešića, te imenuje za vršitelja dužnosti Marinka Gilju.

Iako je Općinski sud u Sarajevu privremenom mjerom osiguranja zabranio provođenje odluka Skupštine Elektroprivrede HZHB, do okončanja postupka, danas se održava sjednica novog Nadzornog odbora.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

TUŽNA VIJEST: Preminuo Adnan Šemić iz Mostara zbog kojeg je promijenjen Zakon o transplantaciji organa i tkiva

U ponedjeljak u prijepodnevnim satima u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar preminuo je 22-godišnji mladić Adnan Šemić iz Mostara, potvrđeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -