Subota, 25 svibnja, 2024

Policijski psi su skloniji mentalnim poremećajima

Must Read

Policijski psi koji borave u štenarama ne samo da previše laju, već mogu pokazivati ​​i druge znakove ekstremne uznemirenosti koji su često povezani s mentalnim poremećajima.

U novoj studiji objavljenoj u časopisu Physiology and Behavior, poromatrano je ponašanje 30 pasa u štenarama policijske postaje. Ovi psu su čak i više socijalizirani od nekih kućnih ljubimaca, jer su u ispitivanju sudjelovali dresirani policijski mužjaci njemačkih ovčara.

Policijski psi često provode vrijeme u štenarama nakon svog radnog vremena. Ova posebna štenara, u Velikoj Britaniji, ima kapacitet za smještaj 40 pasa, prostor za treniranje i dresuru i zatvoreni prostor za odmor.

Znanstvenici sa Sveučilišta u Brsistolu snimali su ponašanje pasa i primjetili nesvakidašnje ponašanje.

Istraživači su primjetili da ovi psi ispoljavaju ponašanje poput skakanja iz mjesta i udaranje u zid. Također, ovi njemački ovčari su se često okretali u krug na stražnjim nogama, a primjećeno je i da hodaju ili kaskaju u krugovima, kao i po zamišljenim linijama.

Ovi psi su često kombinirali i ponavljali ovakva ponašanja obično kada njihov staratelj uđe u prostoriju ili kada je vrijeme obroka.

Takva ponavljanja i opsesivna ponašanja povezana su s brojnim problemima menatlnog zdravlja. Interesantno je napomenuti da visok postotak, čak 93 posto ispitanih pasa, ispoljava neko od navedenih ponašanja, tvrde istraživači.

Znanstvenici objašnjavaju da neki psi izolaciju ovog tipa doživljavaju posebno nerpijatno, što utječe na njihove reakcije kada su ostavljeni u štenari i kada se odvode kod veterinara. Također, oni dodaju da su neki psi pod kroničnim stresom, što dovodi do prekomjerne stimulacije njihove nadbubrežne žlijezde.

Istraživači su najavili daljnja istraživanja kako bi bolje utvrdili koliko ovakvo repetitivno ponašanje ugrožava zdravlje policijskih pasa.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -