Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

POLICIJA U SRPSKOJ U POTRAZI ZA TERORISTIMA: Džamije u istočnoj Bosni nadlijetali vojni helikopteri

Must Read

Prema informacijama dostavljenim sa terena, tokom prethodnih dana pojedine džamije u istočnoj Bosni nadlijetali su vojni helikopteri, javlja MINA.

Naime, u srijedu, 6. svibnja, u popodnevnim satima helikopter je u nekoliko navrata nadlijetao džamiju u rogatičkom džematu Godimilje, nakon čega se spustio na prostor pored džamije.

Nekoliko ljudi je izišlo iz helikoptera, obilazili su oko džamije te se potom udaljili u helikopteru.

Slična situacija je zabilježena i u Žepi, gdje je jučer, nakon podne namaza, iznad prostora koji svojim radom pokriva Medžlis IZ Žepa neko vrijeme također nadlijetao helikopter.

 

MUP RS demantira da su vršeni pretresi vrtići u Srerenici i Potočarima

Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) nisu vršili pretres predškolskih i školskih ustanova na području Srebrenice i Potočara, a kako je to navedeno u pojedinim medijima, priopćeno je danas iz entitetske policije.

“Naime, svakodnevno u okviru redovnih aktivnosti, a pogotovo poslije terorističkog napada u Zvorniku, policijski službenici Policijske stanice Srebrenica vrše obilazak prostora u kojima borave djeca predškolskog i školskog uzrasta, a sve u cilju sigurnosti djece i svih drugih koji ulaze i borave u ovim ustanovama”, navode iz MUPRS-a.

O svim ovim preventivnim aktivnostima obaviješteni su, kako dodaju, direktori škola i vrtića.

Napominju da je poslije terorističkog napada u Zvorniku na prostoru čitave RS pojačana aktivnost policijskih službenika MUP-a RS, pa tako i u Srebrenici, a sve s ciljem zaštite građana i institucija RS.

MUP RS odbacuje optužbe koje se ovim povodom iznesene na rad policije, te najoštrije osuđuje iznošenje neistinitih i netačnih optužbi na račun rada policijskih službenika ovog ministarstva.

Također, pozivaju medije „da i sami poštuju novinarski kodeks i zakone koji regulira njihov rad i da se prije sastavljanja svojih priopćenja informiraju kod nadležnih institucija“.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vesna Pusić: U Hrvatskoj ima koketiranja s rehabilitacijom ustaštva

Ne mislim da je komemoracija u Jasenovcu nevažna ili da pada u sjenu. Dapače, mislim da je to vrlo...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -