Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

SDP: DF uspješno kroči Zlatkovim stazama blokade života u FBIH. Vlada se uspješno raspala

Must Read

”Nakon naglog prekida jučerašnje sjednice Vlade Federacije BiH, koja je održana bez šest ministara iz HDZ-a BiH, koji su bojkotirali sjednicu, svima je jasno da vladajuća koalicija u FBiH ne postoji”, stoji u priopćenju SDP BIH

U priopćenju se navodi da je ”raspad Vlade FBiH, uzrokovan borbom za kontrolu nad javnim poduzećima i direktorskim foteljama, uveo FBiH u razdoblje političke nestabilnosti, a posljedice takvog stanja mogu biti katastrofalne”.

SDP BiH smatra kako ovakvim ponašanjem parlamentarna većina jasno pokazuje da nije u stanju rješavati nagomilane probleme, već samo proizvoditi nove.

”Očigledno je da nova vlast u FBiH može funkcionirati samo na principu ucjena između stranaka koje čine vladajuću koaliciju, a to ne može donijeti ništa dobro za građane”, navodi se u priopćenju.

Ističe se da, nakon skoro godinu dana od kada je usvojen posljednji zakon u Federalnom parlamentu, ”krajnje je vrijeme da se zakažu sjednice ovog parlamenta, na kojim bi se ova situacija, ali i ostali nagomilani problemi, pokušali riješiti”.

”Ukoliko se sjednica Parlamenta FBiH ne zakaže u skorije vrijeme, zastupnici SDP-a BiH će prikupiti kvalificiran broj potpisa za sazivanje sjednice ove institucije, jer građani ne smiju biti taoci bjesomučne borbe za fotelje i javni novac, a što su postali zahvaljujući nefunkcionalnoj i neiskrenoj vladajućoj koaliciji”, priopćeno je iz Centra za informiranje SDP-a BiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Crook likely decided the presidential election. But not in the way he intended…

On the German portal FOKUS, psychologist and professor Dr. Florian Becker analyzes events in the USA: Dramatic Incident In the USA,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -