Published On: Uto, pro 19th, 2017

Policija u sobi pronašla pismo splitskog huligana: “Malo brinem, idem se mlatiti s njih 600”

Neredi na Srpskom derbiju Partizana i Crvene zvezde i dalje pune medije. Svakoga dana novinari pokušavaju izvući neki do sada nepoznat detalj, kao i uloge Hrvata u neredima.

Dobit ću malo batina

Tako Blic tvrdi da je kod najmlađeg huligana pronađeno pismo upućeno njegovoj djevojci, u kojem se nedvosmisleno navodi da su Splićani u Beograd došli izazvati kaos.

Pismo je navodno pronađeno u hotelskoj sobi Ivana Ronalda Miškovića, a policija i tužilaštvo zaključuju da ga je napisao iz straha za vlastiti život.

“Imam opasan, jako opasan dan, zato ti i pišem jer tko zna kako će biti. Dobit ću možda malo batina, ali ću ih dati više, puno više“, navodno piše u pismu upućeno djevojci, koju Ivan zove Ljube.

Blic javlja i kako se iz pisma vidi da se organiziralo njih 150 te da su izračunali da ulaze u bitku sa 600 protivnika. “Malo brinem, ali ne odustajem“, napisao je Ivan. Pismo je ostalo na stočiću pored kreveta.

Prijeti im zatvorska kazna

Podsjetimo, Hrvatima sada zbog izazivanja nereda prijeti zatvorska kazna. Šestorici Splićana prijeti osuđivanje za kazneno djelo “nasilno ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom okupljanju“.

Za to mogu dobiti kaznu od šest mjeseci do pet godina u osnovnom obliku, a čak 12 godina mogao bi dobiti vođa grupe.

Jer je u pitanju organizacija čina, što je najgora stvar u činu. Ako je kazneno djelo izvršeno u grupi, propisana kazna je od jedne do osam godina zatvora, a kazna od dvije do 12 godina zatvora u slučaju da dođe do teških tjelesnih povreda i veće materijalne štete.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare