Published On: Sat, Aug 12th, 2017

Policija traži prevaranta koji je ‘iznajmljivao’ nepostojeće apartmane

Slovenska policija potvrdila je u subotu da istražuje slučaj prevarenih slovenskih državljana kojima je nepoznata osoba uzela novac oglasivši ‘najam’ apartmana na hrvatskoj obali, a da takav stan ne postoji doznali su tek kada su došli na lice mjesta i uzalud tražili i kućni broj i apartman

Policija navodi da je do sada na taj način u oko 30 slučajeva prevareno više od 40 osoba iz Slovenije, a zbog tajnosti predkaznenog postupka o tome ne može reći više.

Sumnja se da je sve prijevare izvela jedna osoba pa se ne može govoriti o masovnoj pojavi, a o slučaju se razmjenjuju i operativne informacije s drugim državama, navode u slovenskoj policiji.

Mediji su o tome nešto pisali prošli mjesec kada se javila žena koja je oglas o najmu apartmana u Malinskoj i Baškoj na Krku pronašla na popularnom portalu za kupnju i prodaju ‘Bolha’. Nepoznatoj osobi u Celju nakon potpisivanja ugovora o najmu isplatila je 300 eura akontacije.

Navodno joj se predstavio kao šogor vlasnika apartmana s kojim je kontaktirala uglavnom preko e-maila te telefonom koji je ugašen pošto je prijevara otkrivena, a policija obaviještena.

U međuvremenu je prevarena žena pokrenula Facebook stranicu kojom poziva i druge prevarene da se jave i iznesu svoje slučajeve jer misli da ih je bilo više desetaka.