Srijeda, 29 svibnja, 2024

Policija je identificirala napadača iz trgovačkog centra u Sydneyu. Nije terorist

Must Read
Policija Novog Južnog Walesa identificirala je napadača koji je nasmrt izbo šestero ljudi u prometnom trgovačkom centru u Sydneyu prije nego što ga je ubila policajka, a to nije bio teroristički čin.

Policija je priopćila kako je Joel Koch, 40, odgovoran za napad na Bondy Junkie Westfield Mall u subotu, u blizini svjetski poznate plaže Bondi.

Pomoćnik povjerenika policije Novog Južnog Walesa Anthony Cook rekao je na tiskovnoj konferenciji da Kochi pati od neutvrđenih problema s mentalnim zdravljem i da se napad ne tretira kao teroristički čin.

“Nastavljamo raditi na profiliranju počinitelja, ali u ovoj fazi vrlo je jasno da je to povezano s mentalnim zdravljem počinitelja”, rekao je Cook.

Napad na trgovački centar, jedan od najprometnijih u zemlji, počeo je oko 15:10 po lokalnom vremenu.

U napadu je ubijeno šest osoba – pet žena i jedan muškarac u dobi između 20 i 55 godina, te 12 ozlijeđenih prevezeni su u bolnicu, uključujući 9-mjesečno dijete, čija je majka umrla tijekom napada.

Dvije od šest žrtava bile su iz inozemstva i nisu imale obitelj u Australiji, rekao je Cook u nedjelju.

Premijer Anthony Albanese izjavio je kako je policajka koja je ubila napadača “heroj koji je svojim postupcima spasio još mnogo života”.

“Divna inspektorica koja se dovela u opasnost i uklonila prijetnju koja je postojala drugima, ne razmišljajući o rizicima za sebe… Ta hrabrost bila je izvanredna koju smo vidjeli jučer”, dodao je.

Trgovački centar bit će zatvoren i danima će biti aktivno mjesto zločina, priopćila je policija.

- Advertisement -

5 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -