Srijeda, 29 svibnja, 2024

ISPRAVKA: Putin nije rekao da će podržati Iran ako ga SAD napadnu

Must Read

 

Ažurirano 18. svibnja 2024. analizom portala Raskrinkavanje.me

– Predsjednik Rusije pozvao na prekid vatre „sve strane“ na Bliskom istoku, da „pokažu razumnu uzdržanost i spriječe novu rundu konfrontacije bremenitu katastrofalnim posljedicama za cijeli region – navodeno je u saopćenju Kremlja

– Izražavamo našu izuzetnu zabrinutost zbog još jedne opasne eskalacije u regionu – navodi se u saopćenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova o iranskim napadima.

U međuvremenu, glavni portparol izraelske vojske je kazao da je Francuska među zemljama koje su učestvovale u odbrani protiv napada Irana na Izrael.

– Francuska ima vrlo dobru tehnologiju, avione, radare – i znam da su dobile doprinos u patroliranju vazdušnog prostora – rekao je, dodajući da nema tačne informacije jesu li francuski avioni oborili neke od raketa lansiranih od strane Irana, prenosi “Reuters”.

Ispričavamo se našim čitateljicama i čitateljima zbog nenamjernog prenošenja lažne vijesti.

Ažurirano 18. svibnja 2024. analizom portala Raskrinkavanje.me

- Advertisement -

9 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -