POLARNA HLADNOĆA U SAD-u: Zaledili se i slapovi Niagare, dolazi još jedna arktička fronta

Dok se istok bori s polarnim hladnoćama, jugoistok SAD-a zahvatilo je neuobičajeno toplo vrijeme pa je u Burbanku, dvadesetak kilometara sjeverozapadno od Los Angelesa, izmjereno 29 Celzija

Tjedan arktične hladnoće širom SAD-a istočno od Stjenjaka nastavit će se i na početku 2018., objavila je u subotu državna meteorološka služba.

Proslava novogodišnje noći u nedjelju na Times Squareu bit će iznimno hladna, s prognozom prema kojoj će temperatura pasti 12 stupnjeva ispod ništice do ponoći.

U New Yorku će biti vedro, no zbog vjetra će se činiti još hladnije.

Veći dio Srednjeg zapada i sjeveroistoka SAD-a imat će temperature koje će teško biti više od -10 stupnjeva Celzijevih.

Državna meteorološka služba predviđa da će se “još jedna pojačana arktička fronta” pomaknuti iz sjeverozapada Kanade jugoistočno tijekom subote, te da bi ona također mogla pogoditi SAD.

As cold weather blankets much of the northern hemisphere with the onset of winter, AFP photographers head outdoors to capture the chilly moments.
Here are just a few of our favorite shots to enjoy as you ready to welcome in 2018 http://u.afp.com/4tHP 

Velika nizina i sjeverni dio Srednjeg zapada očekuju temperature 15 i 20 stupnjeva Celzijevih ispod nule, s noćnim temperaturama i do -20 u većem dijelu tih regija.

New York ne treba očekivati temperature iznad nule do 8. siječnja.

A kako je ovih dana hladno u nekim dijelovima SAD-a svjedoče i fotografije slapova Niagare.

Jugoistok SAD-a je pak neuobičajeno topao za ovo doba godine a temperature su negdje nadmašile rekorde.

 

Primjerice u Burbanku, dvadesetak kilometara sjeverozapadno od Los Angelesa, temperature su dosegle 29 stupnjeva Celzijevih, nadmašivši rekordnih 28,9 stupnjeva Celzijevih zabilježenih 1963., prema podacima državne meteorološke službe.

Što se tiče sjeverozapadne pacifičke obale njoj je velika zimska oluja donijela obilne kiše, a sjevernom dijelu Stjenjaka snijeg.