Published On: Tue, Aug 20th, 2013

Pogođen u srce ispred stana trudne zaručnice

Radenko Popović (31) iz Kaća, ubijen je u ponedjeljak, dva sata iza ponoći, ispred stana trudne vjerenice u novosadskom naselju Detelinara. Ubojica, čiji je automobil pronađen zapaljen na obali Dunava u Šodrošu, s dva metka u grudi i jednim u srce pogodio je mladića.
Vjeruje se da je napadač prije zločina pozvao žrtvu na mobitel kako bi se našli ispred zgrade.
“Čula sam pucnje. Nekoliko zaredom. Zatim su se čuli koraci, kako netko bježi. Istrčala sam van i vidjela Popovićevu zaručnicu kako ga drži na rukama. Ležao je u lokvi krvi, a ona je plakala. Pozvala sam policiju i Hitnu pomoć, ali mladiću nije bilo pomoći “, priča stanarka zgrade ispred koje se odigralo ubojstvo.
Popović je ubijen na uglu ulica Ilije Birčanina i Kopernikove, gdje mu stanuje zaručnica.
“Zaručnica je u petom mjesecu trudnoće. Dan prije ubojstva su pravili zaruke i bili su presretni. Vjenčanje su planirali u listopadu”, kaže komšinica.
Popovića je neposredno prije smrti najvjerojatnije ubojica pozvao na mobitel i rekao mu da siđe. Dok je prilazio svom automobilu, ubojica je zapucao. Za sad, policija ne zna motiv zločina.
Ispred frizerskog salona gdje je ubijen, ostala je velika mrlja krvi. U vratima salona stoji nekoliko rupa od metaka, a meci su uletjeli i unutra i probili zidove.
Ubijeni je radio kao zaštitar u novosadskim klubovima. Do lipnja je radio u osiguranju kluba “Muzej” gdje kažu da ga znaju kao mirnog momka koji nije pravio incidente. U njegovom policijskom dosjeu, navodno, stoji da je imao problema s policijom zbog tuča i nanošenja tjelesnih ozljeda.

blic