Published On: Sri, tra 17th, 2013

Poduzeće Gemaks: Đip je naš, a ponekad ga ustupimo vladiki

Građevinsko društvo “Gemaks-BH” iz Mostara demantira navode dopisnika bijeljinske Televizije BN Nebojše Vukanovića da je automobil Range Rover, koji je prikazan u jednom tv prilogu, u vlasništvu vladike zahumsko-hercegovačkog i primorskog Grigorija, ističući da je ovo poduzeće vlasnik tog vozila.

“Vozilo , registarskih oznaka E28-K -180, koje je u spornom prilogu TV BN, iz samo njoj znanih razloga, lažno prikazala kao vlasništvo vladike Grigorija, tvrtka ‘Gemaks-BH’ je kupila putem ugovora o lizingu”, navodi se u priopćenju iz “Gemaksa”, koji je potpisala direktor poduzeća Vanja Pešut.
U priopćenju se navodi da tvrtka “Gemaks-BH” povremeno daje to vozilo i vozača vladici Grigoriju, s obzirom da on već duže vrijeme nema vlastito vozilo i često ga voze njegovi svećenici.

“TV BN smo poslali demant, a zaštitu svojih prava potražit ćemo na sudu u skladu sa Zakonom o zaštiti od klevete”, navodi se u priopćenju i dodaje da je javnost namjerno obmanuta iznošenjem netočnih navoda s ciljem da se okleveta i lažno predstavi episkop Grigorije.
U priopćenju se podsjeća da je Televizija BN u subotu, 13. travnja u informativnim emisijama u prilogu koji je iz Trebinja pripremio dopisnik Vukanović emitirala lažnu informaciju da je vladika Grigorije kupio vozilo rendž rover, koji je jasno prikazan u nekoliko navrata.