Petak, 19 travnja, 2024

Podgorica: Zaštititi Rome i pripadnike LGBT zajednice kao najčešće diskriminirane

Must Read

PODGORICA – U Skupštini Crne Gore danas je otvorena konferencija “Implementacija europskih standarda protiv diskriminacije”, tijekom koje je predstavljena publikacija usmjerena na aktivnosti državnih organa, obrazovnih ustanova i nevladinih organizacija koje se bave zaštitom od diskriminacije.

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković, koji je otvorio konferenciju, rekao je da je riječ o projektu na naciolnanom razini, regionalnom te i bilateralnom s obzirom na to da je podržan od strane njemačkog Ministarstva vanjskih poslova.

“Glavi cilj projekta jeste promocija antidiskriminacijskih europskih standarda”, rekao je on.

Marković je istaknuo da je politika jasna, da u Crnoj Gori ne treba niko da živi u strahu, te rekao da antidiskriminacija treba biti stanje građanske svijesti.

Povodom prve parade ponosa LGBT populacije u Budvi, Marković je rekao da su sudionici pokazali svoju hrabrost, te i da država ima kapaciteta da ih zaštiti.

Veleposlanik Njemačke u Crnoj Gori Pius Fischer je istaknuo da se djeca i pripadnici nacionalnih manjina naročito trebaju štititi, te da ne smiju biti diskriminirani. U tom kontekstu, kako je rekao, Crna Gora naročito treba staviti naglasak na pripadnike REA populacije, odnosno Roma, kao najčešće diskriminirane skupine, i pripadnike LGBT zajednice.

Konferencija je organizirana od strane Vlade Crne Gore, uz podršku njemačkog Ministarstva vanjskih poslova, a gosti su bili odvjetnik Stefan von Raumer iz Njemačke, Zorica Mršević iz Instituta društvenih znanosti u Beogradu, kao i Zlatan Meškić s Pravnog fakulteta u Zenici.

Konferencija je održala u okviru projekta,, Implementacija europskih standarda ljudskih prava u Crnoj Gori i drugim zemljama regije “, koji realiziraju Njemačka zaklada za međunarodnu pravnu suradnju (IRZ) i Vlada Crne Gore.

Anadolija

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -