Published On: Čet, lip 3rd, 2021
#3rd |

Počinje naplata parkinga u Mostaru

Gradsko vijeće Mostara danas je donijelo Odluku o naplati parkinga. Odluka je usvojena glasovima vijećnika HDZ BiH i SDA, dok su protiv bili vijećnici HRS-a, SDP-a, Naše stranke, PMP-a i vijećnica Nataša Jekić.

Parking u Mostaru naplaćivat će se pojedinačno po zonama 1, 2, 3, a cijene po satu su 1,5 KM, 1 KM, 0,5 KM, dok su povlaštene cijene za stanare u prvoj zoni mjesečno 25 KM, godišnja 225 KM, drugoj zoni mjesečno 15 KM te godišnje 135 KM i u trećoj zoni mjesečno 10 KM, a godišnje 90 KM.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjedavajući Gradskog vijeća Salem Marić su kazali da je ova Odluka početak rada i uvođenja reda u Mostaru.

Predsjedavajući Gradskog vijeća Salem Marić kazao je kako će pola godine biti probni rad, kako bi se svi prilagodili novoj situaciji.

Gradonačelnik Mario Kordić je kazao kako je ovo početak priče Mo parkinga i da će se pažljivo pristupiti implementaciji odluke.

“Ulicu po ulicu ćemo analizirati i pokušat ćemo ne izazvati izazvati nelagodu građana, nesigurnost ili kaos. Cijene su raspravljene u više navrata s vijećnicima. Primjerene su stanju u gradu. To su najniže cijene u regiji. Pokazali smo da možemo donositi velike odluke za Mostar hrabro, ali i da ih ranije sve pretresemo. Spremni smo sjesti i ispraviti svaku grešku. Vijeće ovo radi u dobroj vjeri”, zaključio je gradonačelnik Kordić./HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x