Published On: Sub, ožu. 24th, 2018

Pobjednik mostarskog polumaratona: Odlična utrka i još bolja organizacija

Srbijanski olimpijac Darko Živanović pobjednik je mostarskog polumaratona koji se u subotu održao u gradu na Neretvi.

Darko je polumaraton istrčao za 1:11:00 i tako postao ovogodišnji pobjednik mostarskog polumaratona među 520 trkača koliko ih je nastupilo na polumaratonu.

Kako i sam ističe, nije bilo lako, jer je utrka odlučena u posljednjih 100 metara, kada je Darko uspio ”povući” malo jače nego Alija Živanović i tako slaviti pobjedu.

”Ja sam pustio grupu od samog pocetka i imao svoj ritam koji sam mislio da je bio dovoljan, ali na desetom kilometru sam vidio da sporo stižem grupu pa sam ubrzao. O pobjedi se odlučivalo u zadnjih 100 metara i uspio sam pobjediti samom finišu”, kaže Darko za Bljesak.info o samoj utrci. Pozitivno je, dodaje, iznenađen organizacijom utrke.

”Jako sam zadovoljan i prijatno iznenađen! Lijepa trka, lijep grad, odlična organizacija i čestitam svima koji su sudjelovali u organizaciji, kao i trkačima na odličnoj utrci”, dodaje Darko.

Alija Živanović iz BIH osvojio je drugo mjesto, dok je trećeplasirani Ivan Bulić također iz BIH.

Kod žena prvoplasirana je Matea Parlov iz Hrvatske, drugoplasirana Lucija Kimani iz BIH, dok se u trenutku pisanja ovog teksta još čekao dolazak trećeplasirane u ženskoj konkurenciji.

Jedan od organizatora utrke Franjo Bošnjak ističe kako sve do sada protiče bez problema. ”Zadovoljni smo kako je sve do sada proteklo, sve je u redu i trkači su jako zadovoljni utrkom.

Međutim, tek kad zadnji trkač uđe u cilj i kad svi stignu kućama, tek onda organizacija završava, ali siguran sam da će sve biti kako treba”, rekao je Bošnjak u izjavi za Bljesak.info.

Podsjetimo, pored glavne utrke, održat će se i humanitarna utrka na stazi dugoj četiri kilometra te dječja utrka na stazi od jednog kilometra. U okviru “Mostar Run Weekenda” mostarskim će ulicama ovoga vikenda tračati gotovo tisuću trkača svih uzrasta, prenosi Bljesak.info

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer