Published On: Sub, ožu. 24th, 2018

Hrvatska protiv Istanbulske konvencije: Na prosvjedu više tisuća ljudi

Prosvjed protiv Istanbulske konvencije počeo je u 11 sati na Trgu žrtava fašizma, ispred sjedišta HDZ-a, a kako javlja Dnevnik.hr okupilo se nekoliko tisuća prosvjednika iz cijele Hrvatske.

Povorka je krenula kroz središte grada do Markovog trga, pred Vladu i Sabor.

Prosvjednici nose velik broj hrvatskih zastava i parole “HDZ je izdaja”, “Ne IK u HR”, “Zagreb protiv IK”, “Stop nasilju nad Hrvatskom”, “Ja sam tata, ne roditelj 2”, te Plenkovićeve slike na kojima piše obmana, te također parolu “Kad vođa liste slaže – i temeljna načela se gaze”.

Pjevaju se pjesme “Moja domovina”, “Zovi samo zovi”, “U boj, u boj za narod svoj”…

Podsjetimo, glasno negodovanje izazvala je parola za ratifikaciju Istanbulske koju je na prozoru postavilo dvoje građana.

Građanska inicijativa “Hrvatska protiv Istanbulske konvencije” organizirala je prosvjed protiv ratifikacije Istanbulske konvencije koju je Vlada uputila u Sabor.

U najavi prosvjeda građanska inicijativa “Hrvatska protiv Istanbulske konvencije” Marija Lukačin je objasnila kako im je sporno to što se kroz Istanbulsku konvenciju promiče rodna ideologija te je, kaže, u redu i da se čuje glas građana koji se ne slažu s time.

Navevši kako će među prosvjednicima, po najavama, biti puno obitelji s malom djecom, Marija Petričević rekla je da će također doći i građani iz drugih krajeva zemlje koji se protive ratifikaciji Istanbulske konvencije te pokazati premijeru Andreju Plenkoviću da ne žele biti ignorirani i zanemareni.

(www.jabuka.tv)

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer