Published On: Ned, kol 29th, 2021

Pobjednici i 33 priče o ljubavi zatvaraju 22. izdanje MFF- a

Mediteran Film Festival (MFF) bit će zatvoren večeras dodjelom nagrada i projekcijom dokumentarnog kolaža “Ljubav oko nas”, autorskog para Anđele i Davora Rostuhar.

O najboljima će odlučiti  međunarodni žiri u dvije kategorije. Grand Prix će dodijeliti žiri u sastavu Tiha Gudac, Dafne Jemeršić i Srđan Šarenac, dok će MFF Best Short izabrati Vuk Perović, Aleta Rajić i Luke Grigg. Treću nagradu tradicionalno svojim glasovima dodjeljuje publika, priopćeno je s MFF-a.

Film “Ljubav oko nas” donosi 33 priče o ljubavi koje predstavljaju uzbudljiv kolaž subjektivnih iskaza ljudi koji dolaze iz različitih geografskih, ekonomskih i političkih konteksta i prati sve faze njihovih odnosa, od trenutka kad su se upoznali ili imali prvi spoj, preko odluke da se vjenčaju ili zajedno usele te njihovih kasnijih borbi i izazova pa sve do sadašnjeg trenutka.

Na ceremoniji zatvaranja, koja počinje u 21 sat, bit će prikazan i film iz MFF radionice, koji su posljednjih tjedana pod vodstvom Lucy Eagleson u Širokom Brijegu snimili mladi polaznici ovih radionica zajedno s kolegama, filmašima iz Amerike.

Filmske projekcije su u subotu na rasporedu od 17 sati kada se prikazuju dokumentarci iz konkurencije “Prije nego umrem”, španjolskog redatelja Ikera Esteriberlanada, i “Nema ljutnje” Arthura Abramova iz Izraela.

Od 19 sati na programu su i “Mutha i smrt Ha-Ma-Gukua” španjolskog redatelja Daniela Suberviole i “Noćni leptir” redateljice Roxanne Gaucherand iz Francuske.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x