Published On: Ned, pro 7th, 2014

Pobijedio Lagumdžijin kandidat: Lagumdžiji sam bio najbliži suradnik u dobru i zlu

Teže od očekivanoga, Nermin Nikšić izabran je jutros rano za predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) BiH na Trećem izvanrednom kongresu te stranke u Sarajevu koji je počeo jučer.

Nikšić je u drugom krugu glasovanja dobio potporu 233 izaslanika pobijedivši tijesno u drugom krugu glasovanja Selima Bešlagića.
Novoizabrani predsjednik SDP-a BiH  rekao je u obraćanju izaslanicima da će se u sljedećih devet mjeseci posvetiti borbi za oporavak SDP-a i pozvao kolege da mu pomognu u promjenama koje će provesti u stranci zajedno. Posebno je zahvalio dosadašnjem predsjedniku SDP-a Zlatku Lagumdžiji, ističući da je bio njegov najbliži suradnik u dobru i zlu, kad su pobjeđivali i gubili.

U obraćanju izaslanicima Nikšić je istaknuo kako je cilj SDP-a mora jedinstvena i suverena BiH, bez entiteta i županija, ‘utemeljena na vrijednostima ZAVNOBiH-a u kojoj će biti poštovana prava svih građana i naroda’.
Naglasio je da je borba za novi SDP i borba za novu Bosnu i Hercegovinu, jer bez jakog SDP-a nije moguća BiH kakvu, kako on tvrdi, želi velika većina njenih građana. SDP BiH je na posljednjim izborima doživio debakl izgubivši potporu  180.000 birača.

Za taj poraz Lagumdžija je djelomično priznao krivicu, ističući međutim da su i drugi u stranci griješili.

Izaslanici su na izvanrednom Kongresu SDP-a odlučili da se redoviti kongres stranke održi najkasnije godinu dana prije lokalnih izbora 2016. godine.
Izaslanici su dvotrećinskom većinom dali potporu ujedinjenju sa Unijom socijaldemokrata.
(vecernji.ba)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare