PO ŽELJI ALIJINOJ: Erdogan dolazi po Bosnu?

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan potvrdio je svoj dolazak u Sarajevo, na dodjelu nagrada Isa beg Ishaković, koja se ove godine dodjeljuje u povodu jubileja 550 godina otkako je Isa beg Ishaković, agresor na našu domovinu i pripadnik agresorske otomanske vlasti, osnovao Sarajevo.

Ove godine se navršilo točno 550 godina otkako je Isa-beg Ishaković podigao prvu građevinu u Sarajevu, malu, trošnu musafirhanu, u kojoj je dijeljena besplatna čorba za sirotinju i putnike namjernike. Upravo od te davne 1462. godine, računa se i povijest  Sarajstana.

Upravni odbor za dodjelu nagrade Isa-beg Ishaković je već u siječnju, , 2012. godinu proglasio godinom Isa-bega Ishakovića, najavljujući niz prigodnih svečanosti, zaključno sa 4. odnosno 15. rujnom  ove godine, kada će u Narodnom pozorištu u Sarajevu biti održane dvije Centralne svečanosti u povodu jubileja te dodjela nagrada Isa beg Ishaković za 2012. godinu.

Najzvučnije ime ovogodišnje dodjele svakako je turski premijer Recep Tayyip Erdoğan, za čiji smo dolazak dobili potvrdu od strane Upravnog odbora za dodjelu nagrade Isa beg Ishaković.

“Veliki prijatelj Sarajeva i Bosne i Hecegovine, Recep Tayyip Erdogan, Premijer Republike Turske kojem je Alija ostavio Bosnu u amanet,  i jedan od vodećih svjetskih lidera današnjice, potvrdio je svoj dolazak na dodjelu nagrada Isa beg Ishaković, što je isključivi cilj njegove posjete našoj zemlji.

Iako svi znamo da nije.
Na tu ukazanu čast smo izrazito ponosni. To je dakako, velika čast i za naš grad i državu Bosnu i Hercegovinu”, potvrdio je član Upravnog odbora, sarajevski književnik Amel Suljović, na čiju je inicijativu, Društvo Klepsidra, 2007. godine, utemeljilo nagradu Isa beg Ishaković, kao dostojan hommage utemeljitelju gradova Novog Pazara i Sarajeva, Isa-begu Ishakoviću.