Published On: Pet, svi 27th, 2022

PLENKOVIĆ SPREMIO FINCE I ŠVEĐANE KUĆI: Nikog ne ucjenjujemo, samo tražimo da se poštuje dostojanstvo naše zemlje i njenog naroda

Nakon  sastanka gostiju s ministar vanjskih poslova RH Grlić Radman kazao je da su se delegacije iz dvije nordijske zemlje vratile kućama s  hrvatskim zahtjevima i da Zagreb nestrpljivo čeka na njihove odgovore.

STOCKHOLM – “Molba za članstvom dvije zemlje zahtijeva pristanak svih članica NATO-a, ali joj se Hrvatska protivi sve dok zapadni saveznici ne ujednače stav oko  problematike europske sigurnosti na istočnim granicama, kako na sjeveru tako i na jugu EU; točnije – ne zauzmu se za hitno zaustavljanje protuhrvatskog ucjenjivanja u BIH, ujedno pitanja oko kojeg je i sam Ustavni sud u BIH zauzeo jasan stav i nitko nema pravo više to pitanje odgađati  – kazao je premijer Hrvatske Andrej Plenković u izjavi za švedske medije.

Švedski mediji prenose kako je danas u  Vladi RH u razgovoru sa Šveđanima i Fincima  spominjana  i borba protiv terorizma. Bilo je naime govora o SDA-ovoj neupitnoj podršci pojedinim međunarodnim militantima koje službeni Zagreb smatra teroristima.

“Jedan od takvih ovog tjedna osuđen je u SAD-u a jedan koji je prijetio Hrvatskoj, uništenjem turizma krije se u Švedskoj. Treći je u Komšićevom uredu, tražili smo i izručenje militanata koji su prijetili silovanjem hrvatskoj predsjednici na  političkom  skupu DF-a u Tuzli  i dok se sve to ne izruči Hrvatskoj ništa od članstva Švedske i Finske u NATO, jer je rješenje hrvatskog pitanja u BIH za Hrvatsku ali i za EU  sigurnosno pitanje, citiraju švedski mediji premijera Hrvatske Andreja Plenkovića.

Goran Grlić Radman je dodao:

Mora biti jasno :Mi u Zagrebu nismo protivnici širenja NATO-a! Dapače mi naglašavamo da nije važna sigurnost tek Sjevernih Europljana.

RH Vlada snažan je zagovornik da cijela BIH u paketu ili barem Federacija BIH uđu u NATO sa Švedskom i Finskom, a ako  bošnjački kantoni ne žele onda svakako da u NATO uđu hrvatski kantoni u BIH. Mora se shvatiti da je Jug Europe jednako ugrožen od Rusije kao i Sjever i EU se ne smije ponašati selektivno po tom pitanju. Životi svih Europljana jednako  vrijede i jednako su u opasnosti.

Švedski mediji već su objavili kako je hrvatski premijer  Plenković ostao iznenađujuće izričit:

Švedski pristup se svodi na sljedeće: “Mi ćemo svakako uvjeriti Hrvatsku na vrijeme jer smo prijatelji i saveznici”. To nije korektan pristup. To je pristup bogatijeg susjeda siromašnijem.

Inzistirao je na tome da dvije zemlje poduzmu konkretne korake u uvjeravanju zapadnih saveznika da Hrvatska u svom dvorištu ima ozbiljan sigurnostni i politički problem:

Hrvatska ne traži u suštini ništa, nego samo da se poštuje minimum njenog dostojanstva u ovoj situaciji. Hrvatska ne može dopustiti da se njen živ i pravedan interes gura pod tepih i da se idući izbori u BIH pretvore u   “džihad” koji tamošnje proterorističke  političke opcije okupljene oko SDA najavljuju.

Imamo presudu suda u BIH, neka ju ispoštuju ili neka ju OHR nametne – kazao je Plenković.

– Uviđamo sigurnosne brige Finske i Švedske, ali svi trebaju da uvide hrvatske legitimne sigurnosne brige – izjavio je šef hrvatske diplomacije Grlić Radman.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović kazao je da ne želi nagađati kako je došlo do naglog zaokreta u stavu premijera , niti poentirati na tome,  te da mu je drago vidjeti da je hrvatska država postala konačno država u punom kapacitetu.

NAPOMENA:

Vidite dragi čitatelji kako su vijesti u kojima potpuno izokrenete i izmislite stavove Andreja Plenkovića i Grlić Radmana, i to za 180 stupnjeva, totalno cool i hrvatske.

Zašto moramo okretati izjavu hrvatskog premijera i hrvatskog ministra  da one zvuče suvislo i  prohrvatski?

Tko su ljudi koji vladaju Hrvatskom ako im morate izmisliti potpuno suprotne rečenice od onih koje su izgovorili kako bi oni  počeli zvučati kao hrvatski političari?

Molimo Faktograf i Raskrinkavanje da shvate da je ovo aktivistički, lažan tekst, s performativnim učinkom, za koji je nužno da ima fake naslov i fake narativ, te na dnu teksta šok, kojim se nastoji pojasniti čitateljskoj publici, što je zapravo ironija cijelog događaja. Te da nam tekst za koji tvrdimo da je fake, ne označavaju da je fake, jer će ga ond proglasiti istinitim. Hvala unaprijed na razumijevanju.

guest
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Danilo V
Danilo V
1 mjesec prije

A joooj..razbucace Vas sve Plenkiguzica..samo dok stignu mirragee od Makaronea..
Ma koja bre Swerigenazziland i Finnazziland..ma Plenkiguzzica nisani Rusiju..koja BiH..od SDA je avansiran sa 8 mil eura..taman da Francuzi preprave modifikuju sediste u mirraggeu..sa WC soljom..

Danilo V
Danilo V
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
1 mjesec prije

Kad taj izleti iz Šolcnazzischveinenrektuma..maskiran i namazan nazzidrekom..pa pokupi Zelenog je-šu narr-kosa..i Juris Moskow..
Pa ko ce im stati “na crtu i liniju bijelu”

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
1 mjesec prije

Au bre gunjevaca, bezi bre eto Š šahbaza sorosa sun eti tupom britvom pa onda…

Danilo V
Danilo V
Šta ti kažeš na ovo?  Đikan
1 mjesec prije

Svaka iz tvog čopora..je rekla da sam Vas..a kad vide da je prirodno..
Kleknu..i pocnu klanjat..i mole..
“Bolan Danilo..ti si nama od samoga Alaha poslat..”..
Zlatne ..kad se otkace od vas lo-javih prsto-guzza smrh-dljivih..

Allah je velik - američki šuupak je još veći!
Allah je velik - američki šuupak je još veći!
Šta ti kažeš na ovo?  Đikan
1 mjesec prije

Šaćir-efendijo, ne brini 🙁 – ništa od ovoga nije istina i onaj strani plaćenik Plenković nikom ništa nije rekao 😉 – Plenki tekbira samo onako kako mu iz berlina profaksaju 🙁 🙁

Pljuc za Plenkovića, hrvatski HDZ i popove-Ahdnamaše 🙁 🙁 …

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

27. svibnja 2022. ANKARA – “Mali napredak” u pregovorima između Turske, Švedske i Finske oko ulaska u NATO.
Sve članice NATO-a moraju dati pristanak!
>>> juhuuuuuuuuu, štipano mamino Андрей Пленковичин – ХаДЗ “more mirno sidit i samo novce brojit!”. nije u nato-u, ne mora dati pristanak, pa i nema ni jedan problem s time!!
Pregovori između turskih dužnosnika i izaslanstva iz Švedske i Finske ovaj tjedan u Turskoj malo su napredovali u prevladavanju prigovora Ankare ulasku tih zemalja u NATO, a još se ne zna kad će se pregovori nastaviti, rekla su dva izvora.
“To nije lak proces”, rekao je za Reuters danas viši turski dužnosnik. “Moraju poduzeti konkretne korake, koji će biti teški. Nastavit će se dalje pregovarati. No čini se da to neće biti uskoro”, dodao je.

Druga osoba bliska situaciji rekla je da u pregovorima u srijedu nije postignut jasan napredak te da su završili bez vremenskog okvira za nastavak, što povećava izglede da bi se Turska još uvijek mogla protiviti kandidaturi za članstvo kada NATO održi summit 29. i 30. lipnja u Madridu.
Petosatni razgovori bili su iskreni i uključivali su odvojene sjednice između turskih dužnosnika i kolega iz dviju nordijskih zemalja, nakon čega su slijedili trosmjerni razgovori sa svim stranama, dodao je drugi izvor.

Treći izvor rekao je Reutersu kako su turski dužnosnici umanjili izglede za postizanje sporazuma prije summita u Madridu.

Last edited 1 mjesec prije by Anonimac
Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Андрей Пленковичин – ХаДЗ
“more mirno sidit i samo novce brojit!”.

more1965
more1965
1 mjesec prije

B.A.Lij.anderi !!!!!!
What’s up
Specially BIATCH from USA???????

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Smarate sa tim cinicnim naslovima.

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Jesu li ovo samo snovi ili istina ..

Bošnjački odgovor
Bošnjački odgovor
1 mjesec prije

Eno u našoj švabiji pritiskaju brisel da naoruža oružane snage BiH modernim oružjem. Prenesi nekad nešto pozitivno kon.zule… Jel ovo plenky influence ili čišti bošnjački?

more1965
more1965
Šta ti kažeš na ovo?  Bošnjački odgovor
1 mjesec prije

Hoces li TI iz Svabije doc da branis ti po/sra.nu. drzavu?
ili samo jedes vn.ago na daljinski

Đikan
Đikan
Šta ti kažeš na ovo?  more1965
1 mjesec prije

A ti bi da dodjemo da pocistimo g.o.v..na ujke i genocidase…moramo čekati sudiju..

more1965
more1965
Šta ti kažeš na ovo?  Đikan
1 mjesec prije

A I ti na daljinski jedes G.O.V.N.A.

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Tako je. Uvijek sam više vjerovao Plenkoviću i našem HDZu nego Milanoviću komunisti.