Subota, 25 svibnja, 2024

PISMO JEDNOG SANDŽAKLIJE SRBIMA: 'Republika Srpska pod imenom neće postojati jer to je podrška genocidu'

Must Read

Sefer HalilovićPredsjednik Bosanske patriotske stranke (BPS) , ubojica iz Trusine kojem nitko ne sudi, Sefer Halilović oglasio se povodom još jedne presude Tribunala u Den Hagu – kojom je general Vojske RS proglašen krivim za genocid u Srebrenici. Halilović je putem  priopćenja  za javnost uputio poruku političarima Republike Srpske pod naslovom ‘Republika Srpska pod imenom neće postojati jer to je podrška genocidu’.

– Nova presuda Tribunala u Den Hagu kojom je bivši šef vojne sigursnosti  paravojske tzv. VRS Tolimir Zdravko oglašen krivim za genocid u Srebrenici i osuđen na doživotnu robiju dokaz je o udruženom zločinačkom poduhvatu koji su osmislili i proveli civilni i vojni rukovodioci tzv. RS i radi kojih su, također, osuđeni na doživotne kazne zatvore ili kazne dugotrajnog zatvora ili, pak, čekaju svoje presude kao haški bjegunci i zločinci Karadžić Radovan i Mladić Ratko.
S obzirom da je ovaj zločin, najužasnijih razmjera na tlu Europe nakon Drugog svjetskog rata, poveden i proveden pod imenom Republika Srpska, smatram da je taj naziv uvreda za sve žrtve genocida i udruženog zločinačkog poduhvata koji su sudski dokazani i presuđeni. Također ime Republika Srpska u svom nazivu pokazuje izlazna vrata svim drugim narodima koji žive ili se žele vratiti u taj, manji, bh. entitet. Ukoliko želite dobrobit svih naroda u BiH, i srpskom narodu, smatram da trebate biti političari koji će pokrenuti talas razuma u srpskoj politici i da ćete prihvatiti presude međunarodnih, i domaćih, sudova i pokrenuti, samoinicijativno, proceduru za uklanjanje tragova genocida počevši od imena Republika Srpska.
Eventualnim negiranjem genocida i drugih užasnih zločina činite strašnu nepravdu žrtvama zločina, ali i onima koji su za vas glasali jer ih na taj način odvajate od ostatka normalnog svijeta, stoji u saopćenju koje je potpisao predsjednik BPS-a Sefer Halilović.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -