Published On: Pon, stu 9th, 2015

PETROV: Radije ćemo imati nove izbore nego još jednu nesposobnu vlast


”Vaš izlazak na izbore je bio vaše pravo i vaša dužnost. Ona bi danas trebala značiti odgovornost, veću od bilo kakvih isprava javnobilježničkih ugovora i sporazuma. Postoje važni trenuci u životu, koji zahtijevaju racio. Za nadati je se da će ljudi prihvatiti poziv da izgrade bolju domovinu. Prošlo je za slaganje novih slagalica. Ako ikad, onda danas trebamo sve ljude najstručnije. Neminovno će postojati situacije zbog strukturalnih promjena gdje će biti potrebno uvesti bolne promjene, koje će zahvatiti prijatelje ili rodbinu. Ako se ne naprave reforme, onda će i povlašteni biti dugoročno oštećeni. Bitno je baviti se javnim, a zaboraviti privatnop. Pozivam da napravimo bolji i pravedniji sustav. Znam da se to može, budimo spremni na žrtve bez kalkulacija i gradimo zajedno bolju Hrvatsku”, rekao je Petrov.
Petrov je za HTV izjavio kako se ne smatra zvijezdom izbora.
”Najvažnije je poticanje konkurentnosti našeg gospodarstva. Očekujemo da će se napraViti teritorijalni reustroj, lokalne i regionalne uprave, reforme u javnom sketoru što znači da će biti doveden profesionalni menadžment u poduzeća, zapošljvanje po sposobnosti a ne po podobnosti, reforme u pravosuđu, u godinu dana završavati postupke, a ne kao danas 10 godina. Radije ćemo imati nove izbore nego još jednu nesposobnu vlast. Smatramo da su izbori mnogo jeftiniji nego još jedna nesposobna vlast”, rekao je Petrov za HTV.
Na pitanje hoće li se odnosi Prgometa i Karamarka osujetiti, odgovorio je:
”Mi smo ove rivalitete ili nesuglasice što se tiče osobne razine mogli staviti u pozadinu. Nikakve takve nesuglasice neće utjecati kao što je upravljanje državom”, rekao je Petrov.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare