Published On: Uto, ruj 24th, 2013

Petar Matijević uhapšen u kući, vlasnik Aleksandar gradnje u bjekstvu

BEOGRAD – Petar Matijević, vlasnik kompanije Industrija mesa „Matijević“, uhapšen je jutros oko 7.30 sati u svojoj kući u Novom Sadu, a prilikom privođenja prema policajcima je bio neprijatan, saznaje “Blic”.

U akciji je ukupno uhapšeno još šest osoba, među kojima je i Borislav Novaković, šef poslaničkog kluba DS u Skupštini Vojvodine. Vlasnik “Matijevića” u policiji nije htio da da izjavu tužioci koji vodi slučaj.

Protiv Matijevića, Novakovića, koji je bio direktor Zavoda za izgradnju Novog Sada, i Vojislava Gajića, vlasnika firme “Aleksandar gradnja” policija će podnijeti krivične prijave zbog zloupotrebe u dodjeli zemljišta za poznati novosadski hotel “Holidej in” čime su od 2007. do 2010. oštetili Grad Novi Sad za 1,8 miliona evra. Prema policijskoj prijavi, Matijević je prisvojio 1,3 miliona evra, a vlasnik “Aleksandar gradnje” 500.000.

 

Aleksandar Gajić još nije uhapšen, već je u bjekstvu i za njim policija i dalje traga. U policijskoj akciji, uhapšeni su i nekadašnjh Novakovićevi saradnici iz Zavoda za izgradnju – Tatjana Gašović, Milana Sučević i Svetlana Bajić, kao i generalni direktor Industrije mesa “Matijević” Milan Jozanov i bivši direktor firme “Aleksandar gradnja” Zoran Ćulum.

Istraga je došla do podatka da se Matijević, Novaković i Gajić sumnjiče za zloupotrebu počinjenu u vreme kada je gradonačelnik Novog Sada bio Igor Pavličić. U to vreme, Novaković je bio direktor Zavoda za izgradnju grada (ZIG).