Published On: Uto, ruj 24th, 2013

Ovo je mercedes ubojica! Zašto se krije ime vozača koji je u luksuznom autu usmrtio staricu!

SARAJEVO – Službeno je potvrđeno da je lišen slobode vozač mercedesa SB iz Sarajeva, koji je sinoć usmrtio ženu u sarajevskom naselju Nedžarići. Ovaj tragičan događaj se, podsjetimo, dogodio oko 18.30 sati kada je vozilo udarilo ženu 0,79-godišnju H.Đ..

Od zadobijenih povreda, pješakinja je na mjestu preminula. Svi napori liječnika Hitne pomoći da je reanimiraju, ostali su bezuspješni.

Još nema detalja o uzroku ove teške prometne nesreće, što je čudno s obzirom da je na uviđaj izašao neuobičajeno veliki broj službenih osoba.

Mnogi već sada sumnjaju da je razlog, kako kažu, mogućeg zataškavanja, činjenica da je u autu najvjerojatnije bio neki od pripadnika bosanskohercegovačke elite. Uostalom, tko drugi i može voziti skupocjeni Mercedes CLS 300 CDI?! Njegova vrijednost “na auto pijaci” je otprilike 30.000 eura.

Neki od svjedoka opisuju da je starica zakoračila na cestu kada je iz pravca Ilidže velikom brzinom naišao automobil Mercedes koji ju je udario. Od siline udara na vozilu je zgnječena šoferšajbna. Drugi svjedok kaže da se samo čuo tup udarac. Tašna i cipela su ostali oko 5-6 metara iza automobila …

Zanimljivo je da ova “mercedes ubojica” bio postavljen na prodaju na oglasniku pik.ba, ali je odmah nakon nesreće oglas uklonjen. Navodno je u vlasništvu jednog od lokalnih tajkuna, a neki nagađaju da je za upravljačem bio njegov sin.