Pernar snimao prosvjednike protiv molitelja – Pokazivali mu srednji prst, a najavljena je i tužba protiv njega: “Moje grudi su moje grudi i moje tijelo je moje tijelo”

I ove subote na trgove diljem zemlje vratili su se muškarci koji mole krunicu. Osim u Zagrebu, javna molitva krunice muškaraca molila se u još deset gradova Hrvatske, a najburnije je, čini se, ponovno bilo u Zagrebu.

Za incident je ovaj put zaslužni prosvjednici koji su bili nasuprot moliteljima koje je snimao bivši saborski zastupnik Ivan Pernar, koji je još dan ranije najavio kako će doći na Trg bana Jelačića, jer, kako je najavio, želi oformiti “aktivističku grupu protiv Tomaševića”.

“Došao sam do zaključka da nema efektnijeg načina da se zaustavi crveni teror od toga da se njihove metode primjene protiv njih”, napisao je Pernar na društvenim mrežama.

Sada je objavio i snimku s trga na kojoj se vidi kako su među kontra moliteljima prisutni i članovi SDP-a, a na snimci je evidentno da ga prosvjednice odguruju i traže da ih prestane snimati, a jedna žena mu je pokazala i srednji prst.

Umjetnica želi tužiti Pernara

Naime, već desetu za redom se održava i “Tiha misa” umjetnice Arijane Lekić-Fridrih, tijekom koje ona koristi boju i ruže kako bi upozorila na povećanje slučaja femicida i neravnopravnosti žena.

Tijekom performansa je došlo i do incidenta kada je Pernar Lekić-Fridrih tijekom rukovanja savio njezinu ruku i postavio je na njene grudi.

“Moje grudi su moje grudi i moje tijelo je moje tijelo”, rekla je Lekić-Fridrih koja je najavila pokretanje tužbe.

No, Pernar je onda na svom Facebook profilu opisao što se ustvari dogodilo:

“Ljevičarka je u panici, došla je da mi pruži ruku za koju nisam znao da je ofarbana u crvenu boju, budući da je ona prilikom rukovanja čvrsto stiskala moju ruku kako bi me zaprljala tom bojom, ja sam primio njenu ruku i tu prljavu ruku naslonio na njenu haljinu.

Nikakog napada, ozljede, vrijeđanja nije bilo s moje strane, samo sam na provokaciju odgovorio s provokacijom. Htjela je zaprljati mene s crvenom bojom, pa sam ja nju, s tom istom rukom i tom istom bojom.

Uzvratio sam istom mjerom na njen incident”, napisao je Pernar.