Srijeda, 24 travnja, 2024

Pendrek demokracija: Pritvoreno društvo u Mostaru!

Must Read

Naša stranka najoštrije osuđuje policijsku torturu kojoj je, u pritvoru, bio izložen Muharem Hrnjić, jedan od vođa mirnih mostarskih demonstracija, i ukazuje na potrebu alarmiranja javnosti u vezi sa sve većom brutalnošću kršenja ljudskih prava i demokratskih praksi u BiH.

Nedopustivo je bilo samo nasilno uhićenje mirnog demonstranta od strane pripadnika MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije. Taj čovjek nije nijednim svojim činom ugrozio ustavno-pravni poredak, ni integritet službenih lica ili imovine.

Njegov tretman u pritvorskoj jedinici je, prema informacijama koje su mi na raspolaganju, skandalozan, i dokaz je propadanja cjelokupnog sustava sigurnosti i pravosuđa koji je očito postao slugom povlaštenih elita u ovoj zemlji, a ne naroda.

Uvoditi pendrekom demokraciju, izolirati glasove nezadovoljnih građana zatvorskim rešetkama, tući mirne prosvjednike pod paskom zaštite ustavnog poretka – istog onog koji garantira pravo na mirne prosvjede – znači na najgori mogući način ugrožavati isti taj ustavni poredak”, kazao je Dennis Gratz, predsjednik Naše stranke.

Naša stranka poziva bh. vlasti da se konačno prizovu i da prestanu gušiti mirne prosvjede građana praksama totalitarnih režima, ali poziva i međunarodne institucije da reagiraju ukoliko domaće vlasti nastave na navedeni način ugrožavati demokraciju u BiH.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tko nam to predlaže rezoluciju o Srebrenici?

Službeno to su Njemačka i Ruanda. No praktično, to je SR Njemačka. Zemlja koja u ovoj priči ima dvojak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x