Published On: Pon, ožu 31st, 2014

Inzko će održati sastanak s predstavnicima Plenuma u Mostaru?

Oko 70 okupljenih građana i danas je na Španjolskom trgu u Mostaru iskazalo svoje nezadovoljstvo socijalnim i ekonomskim stanjem.

Tijekom prosvjeda, jedan od članova Plenuma građana i građanki Mostara kazao je kako su u petak, 28. ožujka u Mostaru imali sastanak s visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inzkom, “koji je izrazio svoju zabrinutost zbog ponašanja policije prema prosvjednicima, te obećao kako će uskoro ponovno doći u Mostar i održati sastanak s predstavnicima Plenuma”.

Prosvjednici su danas ponovno zatražili ostavke svih razina vlasti, kazavši kako u Bosni i Hercegovini nema oporbe, nego da svi rade zajedno kako bi što duže zadržali svoje pozicije.

Poručili su kako se Plenum neće priključiti niti jednoj stranci i da neće “podleći” bilo kakvim pritiscima te su pozvali mlade da za predstojeće izbore formiraju svoju stanku i “povedu ovaj narod barem jedan korak naprijed”.

Također, pozdravili su odluku Sindikata MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, koji su najavali da će, ukoliko županijski proračun ne bude usvojen do 7. travnja, stupiti u štrajk.

Prosvjedi se nastavljaju sutra, na Španjolskom trgu u 17 sati.