Published On: Pet, srp 27th, 2012

‘PELJEŠKI MOST’: ‘Ne trgujte škojima i Klekom! BiH nije u poziciji ucjenjivati Hrvatsku i EU kojoj i sama želi pristupiti!’

Dubrovačko udruženje “Pelješki most” usprotivila se mogućnosti da Vlada Republike Hrvatske prepusti BiH strani Mali i Veliki škoj te vrh Kleka. Iz “Pelješkog mosta” kažu da BiH nije u poziciji ucjenjivati hrvatsku državu i EU uniju kojoj i sama želi pristupiti.

Veliki škoj kod Kleka

Veliki škoj

– Oštro se suprotstavljamo takvoj veleizdaji i prodaji hrvatskoga teritorija. Ratifikacijom sporazuma o granici iz 1999. drastično bi se promijenila hrvatska granica na moru i zauvijek izgubila cjelovitost Malostonskoga zaljeva, što bi dovelo u pitanje njegov opstanak kao iznimno vrijednog ekološkog i gospodarskog područja Hrvatske” – poručili su iz Udruženja Pelješki most.

Mali škoj kod KlekaMali škoj

– Jasno je da prodaja povijesno dokazanoga hrvatskog teritorija nije radi dobivanja suglasnosti BiH Vlade za gradnju Pelješkog mosta, jer takvom podjelom Malostonskog zaljeva to ne bi ni bilo moguće, već se radi o dobivanju suglasnosti za izgradnju neumskog koridora i besmislenog ulaganja u tuđu državu. Jasno je da ne moramo uopće tražiti suglasnost i dozvolu strane, k tome još i neuređene, države za izgradnju vlastite infrastrukture, kao što je Pelješki most – poručuju članovi Glavnog odbora Udruge, dubrovački intelektualci dr. Nenad Jasprica, dr. Vinicije Lupis i dr. Mirna Batistić.

Neumski zaljev - Pelješki most

– Ponovno pozivamo sve građane na plebiscitarnu borbu za očuvanje hrvatskog državnog teritorija na jasno definiranim granicama više od šest stoljeća koje su svaki put pomicane na štetu hrvatskih građana – saopćeno je iz “Pelješkog mosta” te dodano da “BiH nije u poziciji ucjenjivati hrvatsku državu i EU uniju kojoj i sama želi pristupiti”.

 

0 0 glasovi
Ocjena članka
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare