Subota, 25 svibnja, 2024

VIJEĆE EUROPE: “Napad” na Šteficu Galić je napad na slobodu govora

Must Read

Šefica Ureda Vijeća Evrope u BiH Mary Ann Hennessey posjetila je, zajedno s direktoricom NVO Gariwo Svetlanom BrozŠteficu Galić.

Povod posjete je fizički napad na Šteficu Galić koji se dogodio u Ljubuškom, a nakon javnog prikazivanja filma NVO Gariwo “Neđo od Ljubuškog” koji govori o nevjerovatnoj hrabrosti gospođe Galić i njenog muža, kojem je posthumno dodijeljena nagrada za civilnu hrabrost “Duško Kondor”.

Tijekom posjete, Hennessey je zahvalila Galić zbog toga što nastavlja iskazivati posebnu vrstu hrabrosti, čak i u lice odbijanju i nasilju, koja dolazi iz dubokog osjećaja za humanost i pravdu.

“Posvećenost Štefice Galić obilježavanju sjećanja na djela njenog pokojnog muža, koja su spasila mnoge živote, ali i čast čovječanstva, te ideali o ljudskom dostojanstvu, jednakosti i miru daju nam svima inspiraciju i obnavljaju vjeru”, rekla je Hennessey.

Podsjetila je da je rad NVO Gariwo na očuvanju sjećanja na hrabre, pravedne i ljude koji nisu upali u zamku etničkih podjela i više nego vrijedan hvale.

“Vijeće Evrope, a posebno povjerenik za ljudska prava, podržavaju branitelje ljudskih prava. Osobno, ne mogu šutjeti dok se sloboda govora ove osobe brutalno potiskuje, jer napad na Galić nije samo napad na građanku Ljubuškog nego također i na slobodu govora, misli i izražavanja svih nas” – istakla je Hennessey, saopćeno je iz Vijeća Evrope.

Napomena: Kasnije je tijekom policijske istrage utvrđeno da je napadačica na Šteficu Galić bila Vera Dedić iz Ljbuškog. Sud u Ljubuškom dosudio joj je uvjetnu kaznu zatvora te novčanu kaznu koju je dužna isplatiti Galićevoj. 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -