Srijeda, 29 svibnja, 2024

Pejić: Isplata poticaja ili radikalne mjere

Must Read

Predsjednik Udruženja poljoprivrednika u BiH Miro Pejić najavio je danas radikalnije mjere prema premijeru Federacije BiH Nerminu Nikšiću i Vladi ukoliko u naredna 24 sata ne budu islaćena sredstva za poticaje poljoprivredi.

 

Pejić je rekao da radikalne mjere prema Vladi ne podrazumijevaju velika okupljanja koja bi fizički i financijski iscrpljivali poljoprivrednike, već da će poljoprivrednici u manjim grupama vršiti pritisak na ministre i premijera koji su odgovorni za ovakvo stanje.

 

“Želim poručiti ministrima koji su sebi uzeli za pravo da se isplata za poljoprivredu stavi na zadnje mjesto u proračunu, poput federalnog ministra kulture Salmir Kaplan i znanosti i obrazovanja Damira Mašića, da mogu očekivati ​​bliske susrete s poljoprivrednicima”, rekao je Pejić.

 

On je naglasio da će prosvjedi biti održani u demokratskom duhu i da premijer i ministri mogu očekivati ​​da budu gađani poljoprivrednim proizvodima i posipani mlijekom, dok se stajsko gnojivo i drugi poljoprivredni nusporizvodi mogu naći ispred institucija FBiH.

 

“Ministri mogu očekivati ​​jaja, mlijeko po automobilima, odijelima ili glavama”, rekao je Pejić.

 

On je napomenuo da su poljoprivrednici saznali da su u federalnim ministarstvima financija i poljoprivrede osigurana sredstva za poticaje, te da u trezoru za te namjene ima 12 milijuna KM, ali da se čeka suglasnost Nikšića.

 

“Ukoliko danas poslijepodne ili eventualno sutra budu isplaćivani poticaji neće doći do radikalnijih mjera”, rekao je Pejić i dodao da razgovara neće biti do isplate.

 

On je napomenuo da su vlasti FBiH do sada za poljoprivredu isplatili oko 28 milijuna KM, te da su ostali dužni oko 20 milijuna KM za poticaje.

 

“Ne provodi se Zakon o izvršenju proračuna, niti sporazum koji smo prije dva mjeseca postigli s premijerom Nikšićem i federalnim ministrom finanasija Antom Krajinom da će isplata za poljoprivredu vršiti u trećoj dekadi svakog mjeseca”, rekao je Pejić.

- Advertisement -

1 COMMENT

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -