PATRIOTSKI VELESLALOM DRŽAVNIM PARAMA: Pošteni Komšić službeno putovanje pravdao računom skijališta

Bivši član Predsjedništva BiH Željko Komšić i četiri člana njegovog kabineta 2014. godine opravdali su “službeno” putovanje računom skijališta.

Komšić i njegovi suradnici “službeno” su u isto vrijeme otputovali u tri različite zemlje, Italiju, Njemačku i Austriju, a troškove noćenja za tri noći svi su opravdali računom austrijskog skijališta Solden.

Komšić je na “službeno” putovanje poveo Amira Ibrovića, šefa svog kabineta, Damira Bećirovića – savjetnika za unutarnju politiku i pitanja mladih, Vanju Filipovića – tadašnjeg savjetnika za vanjsku politiku, te svog vozača Šefku Lobića.

Zanimljiv je podatak da su Komšićevi suradnici nakon prestanka rada u Predsjedništvu BiH angažirani u organima izvršne i zakonodavne vlasti u BiH.
Tako je Amir Ibrović uposlen kao šef kabineta federalnog ministra rada i socijalne politike Milana Mandilovića, dok je Vanja Filipović uposlen kao šef kabineta ministra komunikacija i prometa BiH Slavka Matanovića.

Damir Bećirović je isto kao i Željko Komšić trenutno zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Kako saznaje Klix.ba, Komšić je intervenirao i da se nekoliko članova njegovog kabineta primi na neodređeno vrijeme u Tajništvo Predsjedništva BiH nakon isteka njegova mandata, navodi Klix.ba.

Ironičan je podatak i da se jedan od bližih članova Komšićevog tima i “ugledni” član DF-a na forumu klix.ba potpisuje kao skijaš.