Published On: Ned, stu 19th, 2017

PARLAMENT FBiH: Slijede tri dana zasjedanja, na dnevnom redu brojni važni zakoni i izvještaji

U Parlamentu Federacije BiH u predstojećem tjednu zasjedat će oba doma, redovito i izvanredno.

U najavljenom dnevnom redu su brojni važni zakoni, izvještaji o radu javnih poduzeća i mnogi drugi akti. Za utorak, 21. studenog, sazvana je izvanredna sjednica Zastupničkog doma, a dugo najavljivani prijedlog novog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju je prva predviđena tačka dnevnog reda. Taj akt je Parlamentu predložen iz Federalne vlade po hitnom postupku, kao i izmjene i dopune aktualnih zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode te o federalnim upravnim pristojbama i njihovoj tarifi, prenosi Fena.

Skraćeni postupak je iz Vlade predložen za izmjenu Zakona o financijskoj konsolidaciji gospodarskih društava u FBiH, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o utvrđivanju i ostvarivanju potraživanja građana u postupku privatizacije i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o matičnim knjigama.

U najavljenom dnevnom redu su i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja te Prijedlog zakona o stečaju.

Zastupnički dom će zasjedati i redovito, u srijedu, 22. studenog, kada bi trebao razmotriti informaciju o stanju sigurnosti u Federaciji BiH zaključno s mjesecom junom ove godine te izvještaj o radu Ministarstva unutarnjih poslova FBiH. Pred zastupnicima će biti i izvještaji o poslovanju oba elektroprivredna poduzeća u FBiH EP BiH i EP HZ HB, u prethodne dvije godine te poduzeća BH Gas u 2016.

Izvještaji o radu Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH, zatim o zdravstvenom stanju stanovništva i zdravstvenoj zaštiti u Federaciji BiH u 2015. godini, kao i izvršenju financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH u 2016., također su u najavljenom dnevnom redu.

I Dom naroda zasjedat će sljedećeg tjedna, također izvanredno i redovitoo, u četvrtak 23. studenog. Tada će prvo biti nastavljena ranije započeta izvanredna sjednica u čijem su preostalom dnevnom redu predložene odluke o imenovanju Nezavisnog odbora, Odbora za žalbe građana i Nadzornog odbora Agencije za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Prema najavi, po završteku će biti otvorena nova, redovita sjednica Doma, a predloženi dnevni red, kad je riječ o zakonima, većinom se podudara s dnevnim redom Zastupničkog doma.

Jedna od razlika je u tome tome što bi Dom naroda trebalo razmotriti i Nacrt proračuna Federacije BiH za 2018. godinu te zakon o izvršenju proračuna./HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x