Published On: Sri, ruj 19th, 2012

Pariz: Pozivale muslimanke da se skinu

Obnažene aktivistice ukrajinskog feminističkog pokreta Femen prodefilirale su po muslimanskom kvartu u Parizu povodom otvaranja ureda pokreta u Francuskoj, objavili su danas ruski mediji. Defile je organiziran pod sloganom “Francuzi, skinite se”, a za osiguranje je angažiran veliki broj policijskih službenika.

“Nalazimo se u jednom od najopasnijih kvartova u Parizu, gdje žive radikalni islamisti. To nije u suprotnosti sa strategijom pokreta Femen, nikada nismo tražile lakši put”, izjavila je Ina Ševčenko, pripadnica pokreta Femen koja je ljetos prebjegla u Franucsku

Ona je dodala da će djevojke polunage redovito defilirati ulicama Pariza i da će to činiti Ukrajinke, ali i Francuskinje. Aktivistice su pozvale muslimanske žene da se skinu.

Pokret Femen planira, uskoro, otvori predstavništva u New Yorku, Montrealu i Sao Paolu. Kasnije bi trebao biti osnovano predstavništvo pokreta u Izraelu.

Osnovan 2008. godine, pokret je postao poznat 2010. godine po protestima razgolićenih aktivistica u Rusiji, Ukrajini i Velikoj Britaniji.

Feministički pokret još nije službeno registriran u Ukrajini, zemlji porijekla članica ovog pokreta. Femen je 15. rujna registriran u Francuskoj.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare