Published On: Čet, ruj 8th, 2016

PARIZ: Još jedan par uhićen je zbog vozila s plinskim bocama

PARIZ – Francuska policija uhitila je još jedan par zbog sumnje da su povezani s automobilom punim plinskih boca, otkrivenim u blizini pariške katedrale Notre Dame tijekom vikenda. Par je uhićen kasno sinoć nakon čega im je određen pritvor, a detalji nakon uhićenja još nisu poznati, prenosi Reuters. Prije tog uhićenja, Ured pariškog tužitelja priopćio je da je na jugu zemlje priveden radikalizovan par – 34-godišnji muškarac i 29-godišnja žena zbog istog slučaja, prenio je AP. Osumnjičeni par je uhićen na odmorištu kod autoceste u blizini grada Orange i prebačen u Pariz kako bi bili podvrgnuti ispitivanju.
Automobil pronađen u nedjelju ujutro nije imao registarske tablice i unutra nikoga nije bilo, a bili su mu uključeni “žmigavci”.
Te večeri je vlasnik automobila policiji prijavio nestanak svoje radikalizirane kćerke, ali nije rekao i da mu je nestao automobil, priopćio je ured Tužiteljstva.
Policija je nakratko privela i ispitala vlasnika automobila, a potom ga je pustila, dok se za njegovom kćerkom i dalje traga, a pored vlasnika nakratko su privedene i ispitane još tri osobe, navodi se u priopćenju.
Uhićeni par je od ranije poznat francuskim sigurnosnim službama zbog veza s “radikalnim islamizmom”, dodaje Tužiteljstvo, ne precizirajući zašto istražitelji sumnjiče uhićeni par u ovom slučaju niti je li par u kontaktu s kćerkom vlasnika automobila.
Papiri na arapskom pronađeni u automobilu se analiziraju.