Published On: Mon, Nov 2nd, 2015

Papin blagoslov 'Zmajevima' za odlazak na EP

Zahvaljujući jednom Muji iz Švedske papa Franjo dodatno je učvrstio simpatije koje uživa u Bosni i Hercegovini nakon što je nogometnoj reprezentaciji naše zemlje poželio uspjeh u predstojećoj utakmici kvalifikacija za Europsko nogometnog prvenstvo, prenio je u nedjelju portal Dnevnog avaza.
Dogodilo se to tako što je Mujo Halilović, porijeklom iz mjesta Kotorsko kod Doboja, koji od 1993. godine živi u Švedskoj nedavno imao priliku susresti se sa katoličkim poglavarom.
U Vatikanu je bio sa švedskim izaslanstvom koje se bavi problemima nacionalnih manjina. Halilović je priliku za kratki razgovor s Papom iskoristio kako bi se dotaknuo nogometa jer je znao kako je papa zaljubljenik u taj sport.
Kazao je pri tom papi Franji kako je rođen u BiH te kako je, iako živi u Švedskoj, vatreni navijač bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije.
Spomenuo je kako njene igrače sada čekaju odlučujući susreti s Irskom u doigravanju kvalifikacija za Europsko prvenstvo u nogometu koje se naredne godine igra u Francuskoj.
“Rekao sam Papi da on može pomoći našim momcima u borbi za plasman. Sa sobom sam ponio šal ‘BH Fanaticosa’ kojega sam dao Papi, a on je taj šal blagoslovio i poželio mnogo sreće našoj reprezentaciji u utakmicama s Irskom”, kazao je Halilović.
On i šal sada su već u Švedskoj no čini se kako Halilović neće osobno unijeti blagoslovljeni šal na stadione jer je najavio kako će ga proslijediti dvojici svojih prijatelja, također navijača “BH Fanaticosa”.
Bljesak.info/N1